banner1006
GÜNDEM:
'Artık ekonomiye odaklanmalıyız”

25 Haziran 2018 Pazartesi 14:57

 KSO Başkanı Zeytinoğlu’ndan açıklama:


 

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerini değerlendirerek, “Yüzde doksanlara yaklaşan olağanüstü yüksek bir oy oranı ile gerçekleştirilen seçim sonuçlarının tüm milletimiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Türkiye’nin adım attığı Cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk seçimi olan bu seçimler, ülkemizin demokratik olgunluğunu da ortaya koymuştur.” dedi.

 

Seçimlerin tamamlanmasıyla belirsizliğin de ortadan kalkacağını söyleyen Ayhan Zeytinoğlu, bundan sonra asıl gündem olacak ekonomiye ve yapısal reformlara odaklanılması gerektiğine vurgu yaparak, “Artık önümüzde ülkemiz ve milletimiz için belirsizliklerin ortadan kalktığı bir dönem var. Yabancı sermayenin de katkısıyla birlikte üretimden ihracata, sanayiden istihdama her alanda daha güçlü bir Türkiye için seferber olmamız gerekiyor.” dedi.

 

Özellikle ihracatta ve eğitimde seferberlik yapılması gerektiğinin altını çizen Zeytinoğlu, AB uyum konusunun da çok değerli olduğunu belirterek, “Yeni dönemde ihracatta ve eğitimde seferberlik yapmalıyız. Üretim ve ihracata ağırlık vermek için ilk olarak yabancı sermaye girişinin önündeki engelleri kaldırmalıyız. Ülkemiz için önemli bir çıpa olan AB sürecinin yeniden canlandırılmasına yönelik gerekli adımları atmalıyız ve Gümrük Birliği modernizasyon sürecine ağırlık vermeliyiz. 2004 yılında tam üyelik müzakereleri ile yaptığımız hamlenin tekrarlanması ile yabancı yatırımın hızlanacağına inanıyoruz.  Yeni dönemde, OHAL'in sona ermesiyle birlikte ekonominin ihtiyaç duyduğu yapısal reformlara hız verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

 

Zeytinoğlu, eğitim alanında yapılacak seferberliğin işsizlik oranının gerilemesine de katkı sağlayacağını belirterek, “Ülkemizde bir yandan işsizlik sürerken, bir yandan sanayicinin nitelikli ara eleman sorunu devam ediyor. Ne yazık ki mevcut işsizler firmalarımızın talebini karşılayamıyor. Burada yapısal bir sorun olduğunu düşünüyoruz. Ve esas çözümün mesleki eğitim olduğunu düşünüyoruz. Mesleki eğitimdeki yapısal reformların sonucunu uzun vadede görebiliriz ama kalıcı bir çözüm olur.” dedi.

 

2023 yılı hedeflerinin yenilenmesi gerektiğini belirten Ayhan Zeytinoğlu “Yıllık ihracat artış hızımız yüzde 13 olursa 2023 yılı sonunda 350 milyar doların üzerinde bir ihracat performansına ulaşıyoruz. Bu rakamı ulaşılabilir bir hedef olarak görüyor ve 2023 yılı ihracat hedefimiz olması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku