GÜNDEM:
Av yasağı kalktı balık tezgâhları doldu taştı

07 Eylül 2017 Perşembe 13:36

1 Eylül’de av yasağının kalkması ile birlikte balıkçılar “Vira Bismillah” dedi. Bu yıl balık sezonunun açılmasının Kurban Bayramına denk gelmesi balıkçıları birkaç gün geciktirse de en taze balıklar tezgahlarda yerlerini almaya başladı. Balıkçıların bin bir zahmetle denizden yakalandığı balıklar, Karamürsel Ereğli’de bulunan balık haline getiriliyor. Gece saat 03: 00 itibari ile Ereğli Balık Halindeki tezgahlara dizilmeye başlanan balıklar sabah saat 06: 00 itibari ile açık arttırma usulü ile alıcı buluyor.

 

Bu sene balık bol ve ucuz olacak

Ereğli Balık Halinde uzun yıllardır balıkçılık yapan Ersan Balıkçılık sahiplerinden Şerafettin Ersen, bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle balık sezonunun biraz geç başladığını belirterek “Bu yıl av sezonunun açılışının Kurban Bayramına denk gelmesi işleri biraz da olsun sekteye uğrattı. Esnaflar daha yeni yeni toparlıyorlar. Bu yıl balık çok iyi ve bol olacak. Balıklar çoğaldıkça fiyatlar da ona endeksli olarak düşer tabi ki. Şu anda Marmara hamsisi, palamut ve istavrit bol miktarda geliyor” dedi.

 

Haldeki bazı balık fiyatları

Halde 7 Eylül günü satışa sunulan Marmara hamsisinin kasası 200 TL ile 250 TL arasından alıcı bulurken palamudun 2 tanesi 30 TL’den satılıyor. Halde bulunan balıklardan uskumrunun kasası 250 TL ile 300 TL arası, sardalyanın kilosu 30 TL’den istavritin kasası ise 50 TL ile 60 TL arasında alıcılarla buluşuyor. Alabalık kilosu 10 TL’den tezgahlardaki yerini alırken ithal somon balığının kilosu ise 35 TL’den satışa sunuluyor. 
banner982
Anahtar Kelimeler
Balık
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku