GÜNDEM:
Başbakan Hünkar Çayırı ile ilgili ne demişti ?

03 Mayıs 2016 Salı 09:21

 
Başbakan Hünkar Çayırı ile verdiği sözü ne zaman tutacak? 


Başbakan Ahmet Davutoğlu bundan  3 yıl önce 3 mayıs 2013 tarihinde Gebze Hünkar çayırında Fatih'i anma programına katılmış,  burada on binlerce kişi ile cuma namazı kılıp Hünkar Çayırı'nın Fatih'e yaraşır hale getirileceği sözü vermişti. Aynı anma toplantısı dönemim Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı olarak katılan Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün konuşma yaparak Hünkar Çayırını dünyaya tanıtacakları vaadinde bulunmuştu . Kocaeli Büyükşehir Belediye başkası İbrahim Karaosmanoğlu ise bölgenin düzenlenmesinin yapılacağını ve Fatih Parkı ve Kültür Merkezi haline getirileceğini söylemişti. 

Kocaeli'lerin ilgisizliği 

Verilen bu sözler üzerinden 3 yıl geçti. 3 yıl içerisinde anma toplantıları giderek küçüldü, Kocaeli kamuoyunda bile hiçbir bilgi yeralmadı. Bugün 3 mayıs 2016 bundan  535 yıl önce Gebze Hünkar Çayırı'nda vefat eden Fatih Sultan Mehmet Han'la ilgili Kocaeli Kamuoyu ve Türkiye Kamuoyunda hiçbir bilgi haberin gündeme gelmemesi tepkilere neden oluyor. 

Kocaelide en basit etkinlikler için gerek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi gerekse Kocaeli Valiliği gösterişli törenler düzenlerken,  Fatih Han ve Hünkar çayırında ilgisiz kalması , Gebze kamuoyunda tepkilere neden oluyor.Kocaeli Kültür veTurizm İl Müdürlüğü ve Kocaeli üniversitesinin Hünkar Çayırı ve Fatih'i anma etkinliklerine ilgisiz kalması değişik şekilllerde yorumlanırken, Kocaeli'deki Sivil Toplum Kuruluşları ve ilgili kurumların bugüne kadar Hünkar Çayırı'na gelmemeleri vefasızlık ve ilgisizlik olarak yorumlanıyor. 

Devlet'in Trt'si nerede ?

Halkın vergileri ile çok büyük dizi filmler gerçekleştiren Türkiye'nin birçok yerinde çok basit konuları canlı yayın konusu yapan Devlet kurumu Trt'nin Hünkar Çayırı ve Fatih'e ilgisiz kalmaları ciddi tepkilere neden oluyor. Kocaeli Milletvekilleri konuyu gündeme getirerek bir soru önergesi hakline getirip Trt'nin ilgisizliğini soruşturmalı, ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Bey'den konu ile ilgili bilgi almalıdırlar. 


Başbakan Davutoğlu Ne demişti.?


Başbakan Ahmet Davutoğlu ile 3 mayıs 2013 tarihinde Devri Alem programı hünkar çayırında bir söyleşi gerçekleştirmiş, o dönem dışişleri bakanı olandavutoğlu hünkar çayırı ile ilgili çok önemli açıklamalar yapmıştı. Davutoğlunun yaptıgı acıkalamar üzerinden 3 yıl gemesine rağmen hünkar çayırı ile ilgili hiçbir çalışmanın olmaması tam aksine hünkar çayırının satışa çıkarılması Tarih ve Kültürümüze ne kadar duyarsız kalmdığımızı gösteriyor. Konuyu bir Dilekçe ile Başbakan Davutoğluna yazarak Hünkar çayırı üzerinden oynanan oyunu ve ilgili verdiği sözü kendisine hatırlatıp Hünkar çayırına sahip çıkmasını isteyeceğiz.

Başbakan Davutoğunun 2013 yılında Dışişleri Bakanı olarak Hünkar Çayırı ile yatpığı konuşmanın Belgeselini ve haber metnini sizlerler paylaşıyoruz.






DIŞ İŞLERİ BAKANI İLE HÜNKAR ÇAYIRI'NDA TARİHİ RÖPORTAJ

Dün Hünkar Çayırında Fatihi anma toplantılarında tarihi anlar yaşandı. Biz de devri Alem belgesel programı olarak dış İşleri bakanı Ahmet Davutoğlu ile Hünkar Çayırında tarihi bir röportaj yapma fırsatı bulduk.  Dün Hünkar Çayırı tarihi günlerden birini yaşadı. 532 yıl önce Hünkar Çayırında vefat eden Fatih Sultan Mehmet han Gebze Belediyesinin organizasyonunda ilk kez uluslararası sempozyum, mevlit, 532 hatim, dualar, bakanların katıldığı devlet töreni ve Cuma namazı ile hayır dualarla anılıp vefa borcu ödendi.  (3 Mayıs 2013)

Devamı için http://www.yenigebze.com.tr/Koseyazisi-3704-dis-isleri-bakani-ile-hunkar-cayiri'nda-tarihi-roportaj.html

DEVLET HÜNKAR ÇAYIRINA SAHİP ÇIKMALI!

Çağ açıp, Çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet bugün Hünkar Çayırında düzenlenecek gıyabi cenaze namazıyla anılacak. Anma programı için Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün bugün Hünkar Çayırında olacak. Rantçıların hedefinde ki, fatih’in yadigarı Hünkar Çayırı ile ilgili sorunları Bakanlarımız Davutoğlu ve Ergün’e iletiyoruz. (2 Mayıs 2013)

Devamı için http://www.yenigebze.com.tr/Koseyazisi-3691-devlet-hunkar-cayiri'na-sahip-cikmali.html tıklayınız.

KÜLTÜR BAKANLIĞI'NDAN HÜNKAR'A VEFASIZLIK

Hünkar’a Vefa sempozyumu, Gebzenin kültür tarihine not düşülecek önemli bir olay. Gecikmiş olsa da önemli bir başlangıç. Aksaklık ve eksikliklerine rağmen Gebze Belediyesinin büyük bir hizmeti. Belediye Başkanı Sayın Adnan Köşker?in şahsında emeği geçenlere teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. (1 Mayıs 2013) devamı için http://www.yenigebze.com.tr/Koseyazisi-3682-kultur-bakanligi'ndan-hunkar'a-vefasizlik.html linkine tıklayınız.

FATİH’E GECİKMİŞ VEFA

Fatih Sultan Mehmet 1481 yılının 3 Mayısında Gebze Çayırova’da vefat etmesi tarihin akışını değiştirmiş, Osmanlının bir anlamda duraklama döneminin de başlangıcı olmuştur. Fatih sadece Osmanlı için değil dünya tarihi içinde önemli bir liderdir. (30 Nisan 2013) 

devamı için 
http://www.yenigebze.com.tr/Koseyazisi-3670-fatih'e-gecikmis-vefa.html linkine tıklayınız.



banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku