banner1006
GÜNDEM:
Belediye Başkanları Mercek Altında

14 Temmuz 2018 Cumartesi 10:56

Yerel seçimler yaklaşırken birçok belediye başkanı yeniden aday olmayı düşünürken birçok kişi de başkan adayı olmak için kolları sıvadı. Genel seçimlerde oyları düşen Ak parti belediye başkanlığı için kolları sıvadı. Cumhurbaşkanı ve Ak parti genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanlıkları ile ilgili ciddi çalışma başlattı.  
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerle ilgili 884 AK Partili belediyenin “icraat” karnesinin çıkarılmasını istedi. Beş kriter dikkate alınarak sahadan gelecek analizlere göre AK Parti Kongresi’nin ardından belediye başkanlarının yerel seçimlerdeki kaderi belli olacak.
AK Parti’de Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için takvim, sonbaharda başlayacak. Mevcut 884 belediyenin yanısıra tüm Türkiye genelinde bu sayıyı daha da artırmayı hedefleyen AK Parti’de yerel seçim çalışmaları da başladı.

Kocaeli’nde 13 Belediye Başkanı Var

Türkiye’de ilk büyükşehir olan ve birçok büyük şehire rol model olan Kocaeli’nde 12 ilçe ve 1 büyükşehir belediyesi bulunuyor. Kocaeli’ndeki tüm belediyeler ak partili. Belediye başkanlarının tümü yeniden aday olmayı planlarken milletvekili seçimlerinde umduğunu bulamayan birçok siyasetçi belediye başkanı olmak için kolları sıvadı. Kocaeli büyükşehir belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yeniden aday olma sinyalleri veriyor. Kocaeli’ndeki diğer ilçe başkanları da şu isimlerden oluşuyor: Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Darıca Belediye Başkanı, Şükrü Karabacak, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Dilovası Belediye Başkanı, Ali Toltar, Gölcük, Mehmet Ellibeş, İzmit Belediye Başkanı, Nevzat Doğan, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran.

Başkan adayları Nasıl Belirlenecek?

 
İlk olarak 24 Haziran sonuçlarına göre kazanılan ve kaybedilen yerler dikkate alınarak yerel seçim stratejisi ortaya konulacak. Bu çerçevede sahadan gelen raporlar doğrultusunda belediye başkan adaylarının sonbahardan itibaren netleştirilmesi bekleniyor. Adaylar belirlenirken ilk olarak icraat karnelerine bakılacak. Buna göre, mevcut başkanların icraatları, halkın memnuniyet oranı, projelerin beklentileri ne kadar karşıladığı, başkanların vatandaşa yakınlığı ve şikayetler belirlenecek. Teşkilat, sahadan gelen bilgileri raporlaştırarak il ve bölge düzeyinde aday adayları belirlenecek. Genel Merkez ile Yerel Yönetim Politikaları Kurulu ise AK Parti için kritik önem taşıyan illere özel çalışma yapacak. Cumhurbaşkanı. Erdoğan’ın talimatı ile Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Büyükşehir ve kritik belediyeler için özel çalışma yapılacak.


banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku