banner1006
GÜNDEM:
Belediye Başkanlarımız Başarılı M?

20 Nisan 2022 Çarşamba 12:13

 3 YIL Geride Kaldı 4 'ncü YILA GİRDİLER

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde seçilen belediye başkanlarının 3 yılı geride kalırken görevlerinin son dönemlerine yaklaşmaktadırlar. Kocaeli ilinde bulunan 13 ilçenin belediye başkanlarının hedefledikleri, yaptıkları ve yapacakları projeleri sayısal olarak aktardık.

 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi

  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın 3 yılını geride bırakırken Kocaeli ’ye yaptıkları hizmetlerini anlattı. Tamamlanan eser ve hizmet sayısı 309 olan Büyükşehirde bunların 66 tanesi ulaşım, 44 tanesi altyapı, 66 tanesi üst yapı, 45 tanesi çevre ve şehircilik hizmetleri, 48 tanesi sosyal ve kültürel hizmetlerle, 11 tanesi istihdam ve üretim, 29 tanesi ise pandemi döneminde yapılan çalışmalarla alakalı. Bu projelerin toplam maliyeti 4 Milyar Lira. Devam edenler ise toplam 102 toplam proje var. Bunların 29 tanesi ulaşımla alakalı, 29 tanesi altyapı çalışmaları,25 tanesi üst yapı çalışmaları, 16 tanesi çevre ve şehircilik, 3 tanesi ise istihdam ve üretim ile alakalı. Devam eden projelerin toplam maliyeti ise 2 milyar 6 TL. Büyükşehrin devam eden büyük projelerin başında Gebze-Darıca Metrosu var ve maliyeti yaklaşık 5 Milyar TL tutması planlanıyor.

Gebze Belediyesi


    

Gebze’de son 3 yılda yapılan tüm hizmet ve yatırımları 12 bölümde aktaran BÜYÜKGÖZ; Gebze Metrosu, Kışla Millet Bahçesi ve 7 milyar TL’lik tasarruf sağlayacak Güneş Enerji Projesi gibi pek çok projeyi paylaştı. “Gebze’de 100 yılda 6.500 hektar alanda imar uygulaması yapılmışken, 3 yılda 4.500 hektar alanda imar uygulaması yapıldı. Yılsonuna kadar toplam 5.800 hektar alanın imar uygulaması tamamlanacağı hedefleniyor. Gebze Belediye başkanı Zinnur Büyükgöz başkanlığında 47 Ana başlık altında devam eden veya tamamlanmış projeler bulunmakta. Bunlar Gençlik Spor Merkezi, Güneş Enerjisi Projesi, Kent Merkezi Kütüphane, Elden Ele Gönül Projesi gibi projelerdir. Ancak Gebze halkının Hünkâr Çayırı ve Gebze Millet Bahçesi başta olmak üzere büyük projelerin son yıla yaklaşırken halen bitmiş değil. 

İzmit Belediyesi


   

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet 3 yılını geride bırakırken, toplam 105 proje gerçekleştiriyor. Hürriyet’in devam eden 53 projesi bulunmakta, tamamlanan projesi ise 44 projedir.

Darıca Belediyesi

   

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık 3 yılını geride bırakırken 55 proje gerçekleştirirken devam eden 10 projesi bulunmakta, 25 proje ise tamamlanmıştır. Taslak halinde bekleyen proje sayısı 13’tür.

Çayırova Belediyesi
   


Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi 3 yılını geride bırakırken tüm projeleri 13 bulunmakta, devam eden 7 projesi bulunmakta olup, tamamlanan 2 projesi ve planlanan 2 projesi bulunmakta.

Körfez Belediyesi


  

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt 3 yılını geride bırakırken 55 projesi bulunmakta. Devam eden projesi 7 olup taslak halinde ise 26 projesi vardır.

Gölcük Belediyesi


  

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer 4 yılda 53 proje gerçekleştirme hedefinde bulunmuştur. 

Derince Belediyesi

    

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün görevde bulunduğu dönemde toplam tamamlanan 18 projesi bulunmakta olup, devam eden 8 projesi vardır. Plan aşamasında olan proje sayısı ise 6’dır.

Kartepe Belediyesi


  

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman göreve başlarken 64 proje hizmeti olduğunu belirtirken ana başlık olarak 17 projeyi gerçekleştirip ve gerçekleştirmeye devam etmekte.

Başiskele Belediyesi

   

Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü üçüncü yılına girerken görev süresi boyunca 37 projeyi hayata geçirmiş, planlanan ise 18 projesi bulunmaktadır.

Karamürsel Belediyesi
        

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım 4 yıllık görev süresinin sonuna doğru yaklaşırken 21 projeyi hizmete sunmuş, 2 yatırım projesi ile 21 yeni proje çalışması olmuştur.

Kandıra Belediyesi
   

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan 2019’da hayata geçirmek istediği 53 projesi bulunurken belediyenin web sayfası incelendiğinde tamamlanan projeler paylaşılmamış, devam eden 3 proje olup, planlanan 1 proje gözükmektedir.

Dilovası Belediyesi


      

Dilovası Belediyesi Başkanı Hamza Şayir 3 yıllık çalışmalarında, Dilovası’na 3 yılda toplamda 2 milyar 732 milyonluk katma değer katan  projelerin yapıldığını açıkladı.  54 projeden 21 tanesi tamamlandı. 13 tanesi yapım aşamasında, 20 tanesi de proje aşamasındadır.

Belediye başkanları tarafından söz verilen ve vaat edilen projeler, vatandaşlar tarafından beklenmektedir. Belediye başkanlarının proje hedefleri ve hizmetlerinden ötürü gelecek seçimlerde etkili olacağı vatandaşlar açışından önemli. Sizde bulunduğunuz ilçenin belediye başkanı ve belediye hizmetlerini değerlendirip, hizmet ve projelerin yerine getirilip getirilmediği konusunda gazetemize ulaşabilir, gazetemizin mail adresine yorumlarınızı yazabilirsiniz.

E-Posta Adresi: haber@gebzegazetesi.com




banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku