banner1024
GÜNDEM:
Bilişim Vadisi ne kazandıracak?

05 Mart 2015 Perşembe 16:48

Türkiye’nin marka projeleri var. Bu projeler içerisinde Gebze bölgesinde kurulacak bilişim vadisi önemli yer tutuyor. Marka değeri açısından bilişim vadisi Türkiye’yi dünyada tanıtacak önemli bir proje. Gebze bölgesine kurulması için büyük mücadele verildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçe’in lobisine rağmen Bilişim Vadisi Gebze’ye kurulacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Nihat Ergün ve bugün ki bakan Fikri Işık’ın çok önemli açıklamalar yapmasına rağmen Bilişim Vadisi’nde aksamalar yaşanıyor. Bugüne kadar göz ile görülen, elle tutulan ciddi bir gelişme olmadı. Ne yapılacağı konusunda da fazla bir bilgi yok. Deyim yerinde ise proje tam bir kapalı kutu. Eski Bakan Nihat Ergün Kocaeli’den kopuk olduğu için Bilişim Vadisi projesini Kocaeli basını ile paylaşmamıştı. Bakan Fikri Işık ise Bilişim Vadisi ile ilgili bugüne kadar Kocaeli basınına bir bilgi vermedi. Seçim süreci başlamışken bir daha ki dönem bakan olması belli değil. Sayın Işık, Bakanlığının sorumluluk alanı içerisinde olan başta Tübitak ve Bilişim Vadisi olmak üzere bölge ile ilgili Kocaeli basını ile gezi düzenleyip kurumlar hakkında bilgi aktarabilir.  Bilişim Vadisi ile ilgili birçok söylenti ortada dolaşıyor. Tübitak sürekli tartışma konusu. Bakan Sayın Işık’tan her iki kurumla ilgili Kocaeli basınına bir gezi organize etmesini bekliyorum.

TÜRKİYE’NİN MARKA PROJELERİ CANLI YAYINDA

www.kocaeligebze.tv adresindeki canlı makalelerimiz büyük ilgi görüyor. Bugünki makale de Bilişim Vadisi projesini gündem konusu yaptık. Gerçekten bilişim vadisi çok önemli. Türkiye’yi dünyaya tanıtacak marka projedir. Bu konuda hazırladığımız canlı makale de özetle şu görüntülere yer verdik.

MARKA DEĞERLERE SAHİP OLMAK ÖNEMLİ

Dünya çapında tanına bilmek için marka değerlere sahip olmak gerekiyor. Çağımız bilgi ve bilişim çağı. Bilgi ve bilişime sahip olanlar Dünya’ya hükmedebiliyorlar. Bir zamanlar ilkokul yıllarımızda ‘Yerli malı yurdun malı her Türk onu kullanmalı’ diye yerli malı haftaları vardı. Onlar çok geride kaldı. Bugün milliyetçiliğimizi sorgulatmıyoruz ama bindiğimiz araçlar, giydiğimiz elbiseler ve kullandığımız bilişim araçlarında en iyi markayı kullanmaya çalışıyoruz. Keşke Türkiye’nin de bilişim çağını yakalayarak uluslar arası arena da Dünya’ya hükmeden markaları olabilseydi. 1980’li yıllarda Evren Paşa’nın TÜBİTAK ziyaretini çekmek için gitmiştik. Ne yazık ki kapıdan içeriye sokmuyorlardı. Devlet Başkanı Evren Paşa’nın basın danışması Ali Baransel devreye girerek diğer gazetecilerle birlikte içeriye girmemizi sağladı. Evren Paşa’yı TÜBİTAK’ta gezdiren yetkili bir yerde durdu ve küçücük bir parçayı göstererek ‘Sayın Paşam bu parçanın içerisinde 50 sayfalık kitap var’ demişti. Bizim ilk yıllarda bilgisayarda kullandığımız kartvizit ebadındaki hard disklerden bahsediyordu. Şaşırmıştık. O hard diskler üzerinden çok şeyler geçti. Bunlar bize dün gibi geliyor. Gazetede ki yazılarımızı yazmakta ayrı bir meseleydi. Gebze’ye ilk kez baskı makinesini getirdik. Zaman bilişim noktasında çok hızlı geçti. Sosyal Medya dediğimiz, dijital teknoloji dediğimiz muhteşem şeyler.

BİLİŞİM VADİSİ İLERİDE BAŞKA BİR KURUM OLMASIN

Türkiye’ye yüksek teknoloji ile bir atılım yapmak istemişti. 20 yıl önce Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nü kurmuştu. Oda maalesef yeteri kadar hedefe ulaşamadı, ulaşamadık. Gebze İleri teknoloji Enstitüsü bugün Gebze Teknik Üniversitesi olarak devam ediyor. Keşke Yüksek Teknoloji iyileştirilerek kendi alanında devam etseydi ve Gebze’ye başka bir yerde Gebze Teknik Üniversitesi kurulsaydı.

Gebze İleri teknoloji Enstitüsü’nde olduğu gibi inşallah Bilişim Vadisi’de ileride umarız farklı bir yere dönüşmez. Orada bilişim alanında markalar yaratılır ve bizde Devr-i Alem programı olarak yurt dışında yaptığımız çalışmalarda övünerek bu markaları anlatırız.

BİLİŞİM VADİSİ NEREDEN ÇIKTI?

Kalkınmak, muasır medeniyetlerin üzerine çıkabilmek bizim 100 yıllık bir düşümüz. Bu heyecan Cumhuriyet’le başladı. Sanayi devrimi yeni bir dönemi başlatırken, bilgi dönemi toplumuda başka bir devriminde kapılarını açtı. Bilişimi elinde bulunduran, gücü de elinde bulunduruyordu. Silikon Vadisi projesi böylelikle hayata geçti. Hayal olan gerçek oldu. Hayaller adeta gözümüzü kırpmadan izlediğimiz Hollywood filmlerine bile yansımıştı. Silikon Vadisi’nde potansiyeli olan bir güç çıktı. Dünya liginde bizde varız demenin yolu teknolojiden geçiyordu. Türkiye geri kalamazdı, kalmamalıydı. Bilişim Vadisi için ışıklar yandı. Türkün teknoloji Vadisi için kollar sıvandı. Bilgi tabanlı ekonomilere geçmek şarttı. Türkiye artık küresel rekabete uygun ürünler üretmeliydi. Üretilen bilgi teknolojiye ve ticari ürünlere dönüştürülecekti. Bunun için Bilişim Vadisi projesi başlatıldı. Muallim Köy Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulması için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı aralıksız çalışıyor.

Sonuç olarak Türkiye’nin en önemli marka projelerinden birisi Bilişim Vadisi. Bilişim Vadisi ile ilgili Canlı makaleyi http://kocaeligebze.tv/v/38643/smail-kahramanla-canli-makale---turkiyenin-marka-projeleri#.VPhE3fmsWSo linkinden izleyebilirsiniz.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
mehmet 9 yıl önce

hocam kaleminize sağlık, bilişim vadisini her alanda dile getirelim ve gebzemize kazandıralım. zira gebze'nin başaramadığı kalkınmayı bilişim vadisi sayesinde başarabiliriz. daha yaşanabilir bir gebze bölgesi için durmadan çalışmalıyız.

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku