banner1024
GÜNDEM:
Bölgeye Vali eli!

19 Kasım 2015 Perşembe 16:24

 Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, dün Darıca ve Çayırova’da ilçe değerlendirme toplantısı yaptı. İlçelerde ki çalışmalara yönelik koordinasyon toplantıları yapan Vali Güzeloğlu’nun bu sefer ki durağı Darıca ve Çayırova İlçeleri oldu. Güzeloğlu, kurumlar arasında ki koordinasyona vurgu yaptı. İlk olarak Darıca’ya gelen Vali Güzeloğlu, ‘’İnsanı yaşatmak, devleti yaşatmaktır.  Kocaeli, Türkiye’nin büyük yürüyüşüne, büyük katkılar sunan bir ilimiz. İlk sıralarda yer alan Kocaelimizde gelecek açısından, Türkiye’nin en önemli illerinin başında yer alıyor.  Darıca çok özel ilçelerimizden biri. Tarihi olan bir şehir, ilçe olduktan sonra oldukça hızlı büyüyen bir ilçemiz. Darıca’da yaşayanlar oldukça mutlu. Ben de bundan büyük mutluluk duydum’’ dedi.

KAYMAKAM DARICA’YI ANLATTI

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun konuşmasının ardından, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman yapılan çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.  Kaymakam Karaman şunları söyledi: “Darıca, Kocaeli’nin en büyük ilçelerinden. Nüfusumuz 173 bin, Çayırova’dan sonra en çok göç alan ikinci ilçeyiz. 7 yıllık bir ilçe olan Darıca’da 38 bin öğrenci var. Darıca, genç ve dinamik nüfusu ile geleceğe güzel bakan örnek ilçelerden biri. Geçen sene olan %43 olan okullaşma oranı bu sene %74 oldu. 9 adet aile sağlık merkezimiz var, çok önemli bir Darıca Farabi Devlet Hastanesi var. Darıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, tüm bölgeye hizmet eden modern bir hastane.”diyerek projeler hakkında bilgi verdi.

ÇAYIROVA’DA DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Çayırova Değerlendirme toplantısında Kocaeli Valisi H. Basri Güzeloğlu'nun açılış konuşmasının ardından Çayırova Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu'nun sunum yaptı. Çelenkoğlu’nun gündem maddesi eğitimdi. Çayırova'da yapılan okul yatırımları hakkında yaşanan gelişme sorunları dinleyen Kocaeli Valisi H. Basri Güzeloğlu, "Bunlara tahammülümüz yok. Bu işleri takip edelim. Kısa zamanda tamamlanması için gereğini yapalım. Biz okul projelerini sıkış pıkış istemiyoruz. Çocukların oynayacağı, koşacağı, rahat nefes alacağı ve bahçe kavramını öğreneceği mekanlar oluşturmak istiyoruz" dedi.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku