GÜNDEM:
Büyükakın ve Gönül Esnafla Buluştu

13 Şubat 2019 Çarşamba 12:07

İzmit’te faaliyet gösteren yaklaşık 500 esnaf, Çadır Restoran’da düzenlenen programa katıldı. AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İzmit Belediye Başkan Adayı Sibel Gönül, İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, STK ve sendika temsilcilerinin de katıldığı toplantıda İzmit esnafı AK Parti’ye destek mesajları verdi. Programda esnafların yoğun ilgisiyle karşılaşan Büyükakın, “Bir proje yapacağımızda da sizin fikrinizi sormaya devam edeceğiz. Bu şehri hep birlikte geleceğe taşıyacağız” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 2007’den, 2017’ye kadar Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştığını belirterek belediye başkanlığı yaparken bütün çalışmaları vatandaşların görüşlerini alarak planlayacaklarını söyledi. Daha önce tramvay yapılırken vatandaşların fikirlerini sorarak çalıştıklarını da kaydeden Büyükakın, “Şimdi yine bir proje yapacağımızda da sizin fikrinizi sormaya devam edeceğiz. Biz size asla yapamayacağımız şeyleri vaat etmeyeceğiz. Bu kentin neresine hangi tarihte ne yapılması lazım, bunların hepsini biliyoruz. Biz bu kentin meselelerini ve çözümlerini biliyoruz. Bu şehri hep birlikte geleceğe taşıyacağız” dedi.

KOCAELİSPOR SÜPER LİGE ÇIKMALI

Günümüzde artık şehirlerin kendi marka değerlerini oluşturduğunu da kaydeden Büyükakın “Örneğin Kocaelispor kentimizin marka değerlerinden biridir. Takımımızın süper lige çıkması bizim ajandamızdadır. Ama biz bunu akıllı bir şekilde yapacağız, kamu kaynağı kullanmadan, süreci doğru bir şekilde yöneterek yapacağız. Daha önce Kocaelispor’un 90 milyon liralık borcunu yapılandırmıştık. Kamu kaynaklarını kullanmadan, herkesi işin içine dahil ederek, buradaki herkesle birlikte yapacağız, sahip çıkacağız. Takımın yöneticilerle kafa kafaya vereceğiz ve kentin marka meselesi olarak görüp süreci yöneteceğiz” ifadelerine yer verdi.


Şehrin cazip hale gelmesi gerektiğini de söyleyen Büyükakın “İnsanımız İstiklal Caddesine veya Fethiye Caddesi’ne geldiğinde daha rahat alış verişini yapmalı. Nihai kullanıcıya sorarak bu işlerimizi yapacağız. Fethiye, İstiklal Caddesi ve Turan Güneş Caddesi’ni sizlerin istediği doğrultuda yeniden planlayacağız. Elbette bunları yaparken esnafımızı da mağdur etmeden yapmamız lazım. İnşaat aşamasında da ne zaman gireceğimizi, ne zaman çıkacağımızı iyi planlamamız lazım” diye konuştu.

1 NİSAN’DA TELEFONUMU PAYLAŞACAĞIM

Düzenli olarak esnaf meclisleri düzenlemeyi planladıklarını da söyleyen Büyükakın, “Esnafın çayını içmek güzel bir şey ama bizim bunu kurumsal hale getirmemiz lazım. Yapacağımız şeylerden biri de budur. Düzenli kurumsal toplantılar yaparak sizinle devamlı irtibat halinde olacağız. Biz sizin emanetinize talibiz. Biz bunu hakkıyla yapma ehliyete sahibiz. Ehil görür emaneti verirseniz, hakkıyla yerine getiririz. Bana her zaman ulaşabilmenizi istiyorum. Bunun için 1 Nisan’da cep telefonumu paylaşacağım. Beni direk arayabilirsiniz. İrtibatımız kopmayacak” dedi.


Büyükakın’ın ardından esnafın sıkıntılarını bildiklerini söyleyen Gönül, “Caddelerimizi hareketlendirmek, esnafımızın daha iyi iş yapabilmesini sağlamak için ne yapabiliriz, ona bakacağız. Eski İzmit’i bilirim, Turan Güneş Caddesi, Fethiye Caddesi’nde neler vardı iyi bilirim. Hiçbir zaman ‘Ben yaptım oldu’ demeyeceğiz, halka sormadığımız hiçbir projeyi yapmayacağız. Şeffaf ve katılımcı bir belediye anlayışı ortaya koyacağız. İzmit Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve merkezi hükümetle birlikte, İzmitlilerin yaşamaktan gurur duyacağı bir şehir oluşturmak için elimizden geleni yapacağız. Davamız hizmet davası, rotamız milletin rotasıdır” diye konuştu.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku