banner1001
GÜNDEM:
Büyükşehir 15 Temmuz Ruhunu Yaşatmaya Devam Ediyor

17 Temmuz 2018 Salı 12:13

Kocaeli, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. yıl dönümünde demokrasi nöbeti için meydanlara akın etti. Milli İrade Meydanı’nda tutulan demokrasi nöbeti, sabah saat 07.00’de sona erdi. Tutulan nöbetin yanında Bilgievleri’nin Diriliş Gençlik Kampları’nda düzenlediği 15 Temmuz anma programı ve Akademi Lise öğrencilerinin Çenedere Mesire Alanı’nda ‘Yeni Türkiye’nin Gençlik Yürüyüşü’ programı ile Kılavuz Gençlik Ailesi, yurt genelinde bu yılki anma etkinliklerine damga vurdu. Öğrenciler düzenledikleri anlamlı etkinliklerle “üzerinden bin yıl bile geçse bile demokrasiye vurulmaya çalışılan bu darbe girişimini unutmayacağız, unutturmayacağız” mesajı verdi.

 

BİLGİEVLERİ’NDEN 15 TEMMUZ RUHU

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi bünyesinde ilkokul ve ortaokul öğrencilere yönelik hizmet veren Bilgievleri, hafta sonunu Diriliş Gençlik Kampları’nda geçirdi. Öğrenciler, Diriliş Gençlik Kampları’ndaki liderlerin hazırladığı 15 Temmuz şehitlerini anma programında, birbirinden anlamlı etkinliklere imza attı. Yaşları küçük olmasına rağmen 2 yıl önce yaşanan hain darbe girişimi ile ilgili bilinçli olan öğrenciler, şehitler için okudukları şiirler ile tüyleri ürpertti. Ayrıca öğrenciler velileri ile birlikte Bilgievleri’nde şehitler için Yasin-i Şerif okuyarak şehitlere dua etti.


 

‘BU VATAN BİZİM’ DEDİLER

Bilgievi öğrencileri 15 Temmuz darbe girişimi için ‘Bu Vatan Bizim’ adlı tiyatro oyunu sergiledi. Yuvacık Bilgievi’nde öğrenciler tarafından sergilenen tiyatro oyunu velilerden ve izleyicilerden tam not aldı.

 

AKADEMİ LİSE’DEN ŞEHİTLER YÜRÜYÜŞÜ

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak lise öğrencilerine yönelik hizmet veren Akademi Lise’nin Yaz Okulu öğrencileri ve eğitmenleri, 14 Temmuz Cumartesi sabahı ‘Yeni Türkiye’nin Gençlik Yürüyüşü’ sloganıyla vatan için canlarını feda eden şehitler için Derince Çenedere Mesire Alanı’nda anma yürüyüşü düzenledi. Bu anlamlı etkinlikte Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu öğrencileri yalnız bırakmadı.

 

ÖMER HALİSDEMİR’LER YETİŞTİRİLİYOR

15 Temmuz darbe girişiminde Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığında Fetullahçı Terör Örgütü'nün şehit ettiği Astsubay Ömer Halisdemir'in adı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşatılıyor. 15 Temmuz’da şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir için memleketi Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu Beldesi’nde geçtiğimiz yıl inşa ettiği Kültür Merkezi ile Ömer Halisdemir’in hayali gerçekleştirdi. Başiskele’de yapılan spor tesislerine Ömer Halisdemir ismi verilirken yapılan diğer tesislere şehitlerin isimleri verilmeye devam ediliyor. 2016’da düzenlenen Cumhuriyet Koşusu da Şehit Astsubay Ömer Halisdemir anısına düzenlenmişti.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Milyonluk liman kazasının ardından kıyıya...
Evyapport liman işletmesinde konteyner yüklü geminin kıyıdaki 3 kule vince çarparak devirmesinin ardından...

Haberi Oku