banner1024
GÜNDEM:
Büyükşehir'den otopark hamlesi

04 Aralık 2016 Pazar 16:10


Nüfus ve araç sayısının artışı ile dünya ile birlikte ülkemizde de ihtiyaç duyulan otopark hizmeti kapsamında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de önemli projeleri bir bir hayata geçirdi. Kent genelinde yapılan ve önemli bir bölümü ücretsiz olan yaklaşık 9 bin araç kapasitelik düzenli otoparklar ile vatandaşların park etme sıkıntısı en aza indirildi.

İHTİYAÇ DUYULAN NOKTALARDA

Artan nüfus ve araç sayısını da göz önünde bulunduran Büyükşehir, sadece bu otoparkla kalmadı. Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm parkı olan Sekapark’a da bin araçlık otopark yaptı. Marina’da da 110 araçlık otoparkı vatandaşların hizmetine sundu. Ayrıca kendi bünyesindeki 28 kültür merkezine de 600 adet kapalı ve açık otopark yaptı. Ayrıca Umuttepe, Mannesman Seka, İnterteks Fuar Alanı, KOÜ Tıp Fakültesi gibi noktalarda ve yapılan sahil düzenlemeleri ile mesire alanlarında birçok otopark alanı inşa edildi.

KOCAELİ’NDE İLK KEZ UYGULANAN OTOPARK SİSTEMİ

Kocaeli’de ilk kez uygulanacak bir sistemle de vatandaşlara otopark hizmet verecek. Yarı otomatik otopark mekanizması olacak kapalı otoparkta vatandaşlar, arabasını belirlenen noktalara bıraktıktan sonra boş olan yere otomatik olarak çekilecek. Böylece vatandaşlar zahmetsizce araçlarını park edebilme imkanı bulacak. Otoparkta engelli ve elektrikli otomobiller için de yer ayrılacak. Kapalı otoparktan çıkışlarda asansörler ile sağlanacak.

2 KONUTA 1 OTOPARK ZORUNLULUĞU

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi her yıl ortalama 11 bin aracın Kocaeli’deki trafiğe dâhil olmasıyla birlikte harekete geçti. Başlattığı uygulama ile ülke genelinde uygulanmakta olan 3 konut için istenen 1 otoparkın bedele dönüştürmesini kaldırarak, 1 konuta 1 otopark zorunluluğu getirdi. Kocaeli’de inşaatına başlanılan binaların altında veya bahçesinde otopark yeri ayrıldı.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku