banner1006
GÜNDEM:

30 Temmuz 2018 Pazartesi 10:41

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi 2018 yılı içerisinde 8 bin 200 çiftçiye 3 bin 200 ton tohum desteği sağladı. Tarım-Hayvancılık Destekleme Projesi kapsamında çiftçilere yem bezelyesi, buğday, arpa, mısır, yonca, tritikale(yem buğdayı) tohumu dağıtıldı. Gerçekleştirilen tohum desteği sonrasında çiftçilere ücretsiz teknik danışmanlık hizmeti de sağlanıyor.

 

TEKNİK KONULARDA BİLGİLENDİRME

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarım ve hayvancılık destekleme projesi kapsamında çiftçiye verilen tohum desteğinin yanı sıra teknik destek de sağlıyor. Bu kapsamda sulama, gübreleme, toprak hazırlığı ve yetiştiricilik konularında bilgilendirme de yapılıyor.  Ayrıca çiftçilere bahçe sera bakımı, bitki besleme, hasat zamanını tayin etme, yabancı ot mücadelesi, hastalık ve zararlılarla mücadele, hasat ve depolama konularında ücretsiz eğitimler, bilgilendirmeler ve seminerler düzenleniyor.

 

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK VERİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan ziraat mühendisleri, çiftçilere ücretsiz danışmanlık hizmeti de veriyor. Çiftçiler toprak analizi, yem bitkilerinde gübreleme, yabancı ot mücadelesi çilek yetiştiriciliğinde ilaçlama, gübreleme, ceviz yetiştiriciliğinde ilaçlama ve tarım sigortası konularında bilgilendiriliyor. Bu hizmetle birlikte tohum ve toprak çeşitleri ile ilgili bilgi sahibi olan çiftçiler, daha verimli bir üretim gerçekleştirebiliyor. Ayrıca tohum desteği alan üreticilerin ekim alanları, ziraat mühendisleri tarafından kontrol ediliyor.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku