banner1006
GÜNDEM:
Cep Herkülü sizi bekliyor

20 Eylül 2018 Perşembe 16:53

Kocaeli Bilim Merkezi’nin yeni düzeneği ‘’Cep Herkülü’’ ziyaretçilerin kullanımına sunuldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Bilim Festivali’nde Bilim Merkezi standında ilk olarak ziyaretçilerle buluşan düzenek, Kocaeli Bilim Merkezi’nin sergisindeki yerini aldı. Naim Süleymanoğlu’nun hayatı ve başarıyla ilgili bilgilerin aktarıldığı düzeneğe çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.

 

ÇOCUKLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Kocaeli Bilim Merkezi’nin sergisinde yer alan “Cep Herkülü” düzeneğinde ziyaretçiler ilk olarak kendi ağırlıklarını öğreniyor. Ziyaretçiler daha sonra sembolik halterde kendi ağırlıklarının üç katını kaldırmaya çalışıyor. Özellikle çocukların beğenisini kazanan düzenek, yoğun ilgi görüyor. Bilim Merkezindeki düzenekte Süleymanoğlu’nun hayatı ve başarılarıyla ilgili bilgiler de yer alıyor.

 

NAİM SÜLEYMANOĞLU ANISINA

Milli halterci Naim Süleymanoğlu yapıca ufak ancak çok güçlü olması nedeniyle “Cep Herkülü” lakabıyla anılıyordu. Süleymanoğlu, 1988 Seul Olimpiyatlarında kendi ağırlığının 3 katı olan 190 kiloyu kaldırarak Dünya Şampiyon olmuş ve dünya rekoru kırmıştı.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku