banner1024
GÜNDEM:
CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya'ya koruculardan tepki

21 Ekim 2018 Pazar 14:57

 Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, korucuların Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin şah damarı olduğunu belirterek, "CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya'ya 'Korucuların bölgedeki vatandaşlara ne gibi zararı oldu?' sorusunu yöneltiyorum. CHP son zamanlarda bu tür söylemleri yaparak aslında yerel seçimde HDP ile yapacakları ittifak zeminin altyapısını oluşturmaya çalışıyor." dedi. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Bingöl Tanıtım Günleri kapsamında kente gelen Sözen, gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya'nın ve daha önce CHP'nin de kendi seçim beyannamesine eklediği, güvenlik koruculuğunun kaldırılması yönündeki taleplerini konfederasyon olarak kınadıklarını söyledi. 

Korucular olarak 3 binin üzerinde şehit veren bir camianın mensubu olduklarını belirten Sözen, korucuların Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin şah damarı olduğunu ve CHP'nin koruculuğun kaldırılması, ya da kalması yönünde bir irade beyanı ortaya koyma gibi yetkilerinin bulunmadığını kaydetti. 

Sözen, koruculuk sisteminin devam edeceğini ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti:

"CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya'ya 'Korucuların bölgedeki vatandaşlara ne gibi zararı oldu?' sorusunu yöneltiyorum. CHP son zamanlarda bu tür söylemleri yaparak aslında yerel seçimde HDP ile yapacakları ittifak zeminin altyapısını oluşturmaya çalışıyor. Fakat bunu korucu camiası üzerinden yapmış olmalarını biz asla kabul etmiyoruz. Sık sık bizi siyasi polemik malzemesi yapmalarından da son derece rahatsızlık duyuyoruz." 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku