GÜNDEM:
Çiler Boylu ile ÖZEL RÖPORTAJ!

06 Nisan 2015 Pazartesi 10:11

Gebze’de gerçekleştirdiği etkinliklerle alanının bir numaralı ismi olan Efsa Ajans & Organizasyon'un sahibi Çiler Boylu bugünkü sayfamızın konuğu oldu. 10 yıldır sahibi olduğu Efsa Ajans’ta sayısız etkinlik yapan Boylu, “Gerçekleştirdiğim etkinliklerin sayısını unuttum. Ben Gebze’nin aslında ilk Pimapen bayiiydim, müteahhitlik falan derken İstanbul’daki arkadaşlarımın da önerisiyle ajans kurdum, o günden beri de kopamadım.” dedi.

YENİDEN MÜZİK OKULU AÇABİLİRİM

3 yıl boyunca müzik okulunun da olduğunu söyleyen Efsa Ajans & Organizasyon'un sahibi Çiler Boylu, “3 sene boyunca müzik okulumuz mevcuttu. İki ortağımla birlikte tüm enstrümanların dersleri profesyonel hocalarımızca veriliyordu, ancak organizasyonların yoğunluğundan dolayı müzik okulumuzu kapattık ama günün birinde yeniden bir müzik okulu açarak hizmet vermeye devam etmeyi çok istiyorum.” dedi.

NE YAŞADIYSAM BURADA YAŞADIM

Kıbrıs dahil pek çok yerde organizasyonlar ve etkinlikler düzenlediğini söyleyen Efsa Ajans & Organizasyon'un sahibi Çiler Boylu, “Bugüne kadar sayısız konser, etkinlik ve program gerçekleştirdik. Yaşantım Gebze’de geçti. Burada yaşadım ne yaşadıysam. O nedenle Gebze’den kopamıyorum, bazen çok zor şeyler yaşasak da bu kenti bırakmamız mümkün değil. Ne yaşadıysak burada yaşadık, yaşanmışlıkları unutamıyor insan.” ifadesini kullandı.

YAPTIĞIMIZ İŞ KOLAY DEĞİL

Zor bir işlerinin olduğunu söyleyen Çiler Boylu, “İnsanlar dışardan kolay sansa da aslında oldukça yorucu ve zahmetli bir işimiz var. Biz işin eğlendiren kısmındayız insanlar ise eğlenen kısmında. Gerçekten organizatörlük zor bir alan ve dışardan göründüğü kadar da kolay bir şey değil, işimizi severek yaptığımız için mümkün olduğunca olumsuzlukları ve yorgunluğu görmemeye çalışıyoruz. Mutlu olmaya çalışıyoruz.” dedi.

AKSAKLIKLAR BENİ YILDIRMIYOR

Tv programcılığı ve radyo programcılığı da yapan Çiler Boylu kısa zaman sonra yeniden radyo programlarına devam edecek. Dolu dolu geçen günlerde özellikle zaman zaman zorluklar ve aksilikler yaşayabildiğini kaydeden Çiler Boylu, “Elbette bazen aksaklıklar çıkabiliyor ya da son dakika gelişmeleri. Moral bozmadan devam etmek zorundasınız, bazen mesleğimizde olumsuzluklar çıksa da yolumda devam ediyorum.” şeklinde konuştu.

BEN KİMSEYE TAVİZ VERMEM

Sanatçı fiyatlarının uçuk olduğunu kaydeden Çiler Boylu, “Sponsorlar olmadan konser falan gerçekleştirmek mümkün değil. Sadece bilet satmakla olacak işler değil. Ayrıca her sektörde olduğu gibi kadın olmanın zorluğunu da zaman zaman yaşıyorum. Ben bugüne kadar kimseye taviz vermedim, hiçbir zaman çizgimi bozmadım. Bundan sonra da bozmam, benim bir konumum var bunu sürdürmeye kararlıyım.” dedi.

KENT MEYDANI DAHA ÇOK KULLANILSIN

Kent Meydanının oldukça güzel olduğunu ancak kültür-sanat anlamında yeteri kadar yararlanılamadığını söyleyen Çiler Boylu, “Yaz aylarında gündüzleri orada pek çok yapılabilir, kent meydanı gençlere açılabilir, festivaller ve programlar düzenlenebilir. Daha fazla etkinlik gerçekleşse hepimiz daha mutlu oluruz. İnsanların kültür-sanat etkinliklerine ihtiyacı var, sadece düzenlemek ve onlarla buluşturmak gerek.” ifadesini kullandı.

DERNEK ÇOK İŞ YAPAN YOK

İki yaz boyunca Gebze’de festival hazırladığını bu sene de bu tip bir proje olduğunu kaydeden Çiler Boylu, “Önceki festivallerde olan olmayan ne varsa proje sunarak belirttim. Aksaklıkları ya da fazlalıkları sundum. Bakalım zaman ne gösterecek. Gebze’de kültür-sanat anlamında yapılacak çok şey var. Pek çok şey oluşturulabilir. Gebze’de 600 dernek var ama çalışan üreten sayısı herkesin malumu, bu biraz üzücü.” dedi.

YENİ KONSERLER YOLDA

10 Nisan’daki Resul Dindar konserine ilginin oldukça fazla olduğunu kaydeden Çiler Boylu, “Bilet satışlarımız oldukça güzel gidiyor, oldukça fazla bir talep var. Güzel bir akşam geçireceğiz.” derken kısa zaman sonra Yıldız Tilbe, Haluk Levent ve Kolpa konserleriyle de Gebzelilerin karşısında olacaklarını söyledi. Boylu ayrıca Efsa Organizasyonun 10. Yılı gecesinin de Mayıs ayı sonunda görkemli şekilde gerçekleşeceğini kaydetti.

ŞİİR KİTABIM ÇIKACAK

200’e yakın şiirinin olduğunu söyleyen Çiler Boylu, “Bu şiirleri kitaplaştıracağım, ancak satış amaçlı değil dostlarıma hediye edeceğim kitabımı. İçinde ayrıca şiirlerimi seslendirdiğim bir de cd olacak. Anı niteliğinde olsun istiyorum ticari bir şey beklemiyorum. Ağustos ayı itibari ile kitap çıkar diye düşünüyorum. Benim için de özel olacak, dostlarla paylaşacağım bir kitaba sahip olacağım onun heyecanını yaşıyorum.” dedi.

KLAVYEDEN GEBZELİ OLUNMAZ

Gebzespor konusunda Çakır ailesinin ciddi emekler verdiğini kaydeden Çiler Boylu, “Gebzespor sanırım kimsenin umurunda değil, bazıları sosyal medyadan Gebzeli olduğunu söylüyor ama elini taşın altına koymak olunca bazıları sessiz kalıyor. Bu çok komik bir şey klavyeden yazmakla Gebzeli olunmaz. Bu sezon bayanlarla beraber maç izledik çok da güzeldi bu ilgi artacaktır, yeter ki biz bilincini oluşturmayı başaralım.” dedi.

İNTERNET DUYGULARI YOK EDİYOR

İnternetin kitap okuma gibi pek çok duyguyu yok ettiğini kaydeden Boylu, “İnternet maalesef çoğu zaman yapay dünya. Kızım kitap delisi, “o sayfaların kokusunu duymadan kitap okunamayacağını söylüyor.” çok haklı. Maalesef hızlı tüketen hızlı yaşayan bir toplum olduk. Bunu engellememiz lazım. Bazı şeylerin tadı ayrı o nedenle internet pek çok güzel şeyi yok etti. Benim eski radyolarım, plaklarım hala durur.” yorumunu yaptı.

GEBZE’NİN BUNA İHTİYACI VARDI

Gazetemizin kültür-sanat sayfası için de ciddi bir boşluğu kapattığını kaydeden Çiler Boylu, “Gebzenin böyle bir şeye ihtiyacı vardı, bu anlamda bir açığı kapattınız, sayfanızı severek okuyorum, başarılarınızın devamını diliyorum, inşallah daha nice güzel sayfalarla yolunuza devam edersiniz, gazeteniz ailesini kutlarım, bugüne dek kültür-sanat sayfanızla pek çok insanın sesi oldunuz başarılarınız daim olsun.” dedi. 





banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Bi Dünya Eğlence ile yaşanan 23 Nisan sevinci
Büyükşehir’in minik dostları için hazırladığı etkinliklerin ilk gününde birbirinden renkli etkinlikler...

Haberi Oku