banner1024
GÜNDEM:
Çin'den Tirebolu'ya İpek Yolu Belgeselleri

17 Ekim 2018 Çarşamba 10:51

Çin’in Shiyan kentinden başlayarak Türkistan coğrafyasından, Horasan medeniyetinin bulunduğu bölgeleri geçtikten sonra, Azerbeycan üzerinden İran’a, İran’dan Anadolu’ya giren tarihi ipek yolu, Anadolu’da ilk kez denizle Giresun’un Tirebolu Limanı’nda buluşuyor.

  Binlerce yıllık tarihi geçmişi olan İpek Yolu ile ilgili ile ilgili, İKTAV, Belgesel Yayıncılık ciddi araştırmalar yapıyor. Avrasya Gazeteciler Derneği olarak İpek Yolu ile ilgili hazırladığımız belgeselleri, Bir çok televizyon kanalına dağıtarak görevimizi ifa ediyoruz. Belgeselin Türkçe ve Kırgızca versiyonlarını sizlerle burada paylaşıyoruz.

Belgeselin Türkçe Versiyonu:

https://m.youtube.com/watch?v=BgcBGcr9raM

Belgeselin Kırgızca Versiyonu:                                                                     

https://www.youtube.com/watch?v=kw1RmJ3rHSA&feature=youtu.be

GİRESUN TANITIM GÜNLERİNDE BELGESEL ŞÖLENİ

Çin’den başlayan tarihi İpek Yolu’nun ilk kez denizle buluştuğu Giresun’un Tirebolu limanı ve Tirebolu bölgesi ile ilgili geniş çaplı araştırmalar yapıp, belgeseller çektik. Hazırladığımız bu belgeseller 24 Ekim’de İstanbul’da Düzenlenecek Giresun tanıtım günlerinde gösterime girecek. İstanbul Yenikapı’daki tanıtım günlerinde Çin’den Tirebolu’ya İpek Yolu, Harşit Vadisi, Giresun’dan Kurtuluş Savaşı’na ve Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğlu ile Belgesel Tadında Giresun’da kültür turu adıyla hazırladığımız belgesellerin DVD’leri de, Giresun tanıtım günlerine katılacak yeni kapıdaki ziyaretçilere hediye edilecek.

Tirebolu Belediye başkanı Abdullah bey, Tirebolu’nun tanıtımı için çok büyük çabalar sarf ediyor. İpek Yolu ile ilgili ciddi çalışmalar yaparak Tirebolu’yu Türkiye gündemine taşıyor.

İPEK YOLU DENİZLE TİREBOLU’DA BULUŞUYORDU

2000 yıllık tarih yeniden canlanmalı, İpek Yolu denizle Tirebolu’dan buluşmalı. Çin'den Tirebolu’ya tarihi İpek Yolu Karadeniz'le Geçmişte Giresun'un Tirebolu ilçesinde buluşuyordu. Konuyla ilgili araştırma ve çalışmalar yapmaya devam ediyoruz.

 

Modern İpek Yolu turu Türk konseyinin daveti ile Mayıs 2017 tarihinde katıldığımız Türkiye-Azerbaycan-Kazakistan ve Kırgızistan'ı kapsayan Modern İpek Yolu turundan sonra araştırma ve belgesel çekimleri gerçekleştirmiştik.

Çin’in Şian kentinden başlayan, Doğu Türkistan’ın Kaşgar şehrinden Kırgızistan’a geçen, Kazakistan üzerinden Özbekistan Türkmenistan İran’ı boydan boya geçerek Anadolu’ya giren ve denizle ilk kez Giresun’un Tirebolu limanında buluşan tarihi ipek yolu deniz yolu ile İstanbul ve Avrupa içlerine gidiyordu. İpek yolunun canlanması bölge ve Türkiye ekonomisine büyük katkısı olacak.

MODERN İPEK YOLU TURU BAŞARI İLE GERÇEKLEŞTİ

Modern İpek Yolu turu ile bölge ülkeleri arasında ekonomi ve ticaret gelişecek.  İpek Yolu şehirleri dünya kültür turizmine kazandırılacak.  21 Nisan 5 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen ilk tur kapsamında Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan da basın toplantıları düzenlenerek Turun önemi kamuoyuna anlatıldı. 14 gün süren ilk tur başarı ile gerçekleşti.

İPEK YOLUNDA TİREBOLU VE ALANYA’NIN ÖNEMİ

Çin’in Şian kentinden başlayan, Doğu Türkistan’ın Kaşgar şehrinden Kırgızistan’a geçen, Kazakistan üzerinden Özbekistan Türkmenistan İran’ı boydan boya geçerek Anadolu’ya giren ve denizle ilk kez Giresun’un Tirebolu ve Antalya’nın Alanya limanında buluşan,  tarihi ipek yolu deniz yolu ile İstanbul ve Avrupa içlerine gidiyordu.  İpek yolunun canlanması bölge ve Türkiye ekonomisine büyük katkısı olacak.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku