banner1006
GÜNDEM:
‘'Çocuklar eğlenceye ve maceraya doyacak''

17 Nisan 2018 Salı 13:25

  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 41 ülkeden 1000 çocuğu misafir edeceği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için geri sayım başladı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, festivalin detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Türkiye’de örneği olmayan fuarın, bu seneki temasının ‘’Spor ve Çocuk Oyunları’’ olduğunu belirten Bayram, “ Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda çocuklarımız eğlenceye ve maceraya doyacak” dedi.

 

BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Antikkapı’da düzenlenen basın toplantısına Genel Sekreter İlhan Bayram’ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Raşit Fidan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, Gençlik ve Spor Hizmerleri Daire Başkanı Ali Bilgi, il ve ilçe protokolü katıldı. Basın mensuplarına bu yıl 10. kez 23 Nisan Çocuk Festivali’nin düzenleneceğini hatırlatan Genel Sekreter Bayram, “10. Uluslararası Kocaeli 23 Nisan Çocuk Festivali, bu yıl yine 41 ülkeden bin çocuğun katılımıyla 18-24 Nisan tarihleri arasında yapılacak. 17-18 Nisan tarihlerinde ilimize gelecek 41 ülkeden 1000 çocuk için her yıl olduğu gibi yine Kocaeli’de TRT’den sonra yapılan en büyük organizasyona imza atacağız” dedi.

 

BU YILIN TEMASI ‘’SPOR VE ÇOCUK OYUNLARI’’

Antıkkapı Restorantta gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Genel Sekreter Bayram; “Dünya çocukları için festival kapsamında 21-23 Nisan tarihlerinde 30 bin metre kare kapalı alana sahip Uluslararası Fuar Merkezi’nde Türkiye’de örneği olmayan bir fuar düzenliyoruz. ‘’Spor ve Çocuk Oyunları’’ temalı Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda çocuklarımız eğlenceye ve maceraya doyacak. Bu yıl açılış programında kısa süre önce hayatını kaybeden dünya ve olimpiyat şampiyonumuz cep herkülü Naim Süleymanoğlu anılacak. 17 Ayrıca dünya çocuklarını, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullardaki yaşıtlarının evlerinde misafir edeceğiz. Festivalimize katkı sağlayan ailelerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

VALİ ZİYARETİ VE GELENEKSEL FESTİVAL KORTEJİ

19 Nisan Perşembe günü dünya çocukları, saat 11.00’de Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’u ziyaret edecek ve yanlarında getirdikleri hediyeleri takdim edecek. Aynı gün saat 14.00’te Geleneksel Festival Korteji düzenlenecek. Ülkelerine özgü yöresel kıyafetlerle İzmit Saat Kulesi’nden korteje başlayan çocuklar, Yürüyüş Yolu’nu takip ederek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet binasına gelecek. Burada dünya çocuklarını Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu karşılayacak. 

 

DÜNYA ÇOCUKLARININ ZİYARET PROGRAMLARI

20 Nisan Cuma günü misafir gruplar Kocaeli Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi’ni gezecek. Dünya çocukları ardından Darıca Hayvanat Bahçesi ile Uzuntarla’daki Doğal Yaşam Alanı ve Çocuk Hayvanat Bahçesi’nde eğlenceli zamanlar geçirecek.

 

FUAR 21 NİSAN’DA START ALACAK

Uluslararası Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nın etkinlik bölümü, 21 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’te Uluslararası Fuar Merkezi’nde başlayacak. Açılışta; geçmişte dünya ve olimpiyat şampiyonluklarına damga vuran, rekorları hala kırılamayan ve kısa süre önce hayatını kaybeden cep herkülü lakaplı Naim Süleymanoğlu anılacak. Anma programına Naim Süleymanoğlu’nun ailesiyle aynı dönemde Türk halterini başarıdan başarıya sürükleyen, dünya ve olimpiyat şampiyonu Halil Mutlu da katılacak. Geleneksel çocuk oyunları ve spor branşlarının bir arada olduğu sporcu çocukların birlikte sergileyeceği ‘’Oyundan Spora’’ koreografisi açılışa renk katacak. Protokol konuşmalarının ardından dünya çocuklarının yöresel oyunlarını sergileyeceği gala programına geçilecek.

 

ANADOLU ATEŞİ KIVILCIM COŞTURACAK

Anadolu Ateşi Kıvılcım gösteri grubu, 21 Nisan Cumartesi günü saat 18.00’de sahne alacak. Türkiye’nin dört bir köşesinden derledikleri yöresel oyunlardan örnekler sergileyecek olan Anadolu Ateşi Kıvılcım, fuara katılan 7’den 70’e herkesi coşturacak.

FESTİVAL PİKNİĞİ

Yine her yıl geleneksel hale gelen festival pikniği, 22 Nisan Pazar günü saat 11.00’de önceki yıllarda olduğu gibi Sekapark’ta yapılacak.

 

MAŞA VE KOCA AYI MÜZİKALİ

22 Nisan Pazar günü saat 14.00’te Maşa ve Koca Ayı Müzikali sahne alacak. Çocukların en sevdiği çizgi dizilerin başında gelen Maşa ile Koca Ayı, hayranlarıyla fuarda buluşacak.

 

ELİF’İN DÜŞLERİ MÜZİKALİ

22 Nisan Pazar günü çocukları bekleyen bir müzikal daha var. Saat 18.00’de ise TRT Çocuk’un sevilen çizgi filmi Elif’in Düşleri Müzikali, dünya çocukları ve ailelerle beraber olacak.

 

23 NİSAN KUTLAMALARI FESTİVAL ALANINDA

23 Nisan Pazartesi günü saat 10.00’da Kocaeli Valiliği’nin düzenleyeceği 23 Nisan Kutlama Programı, yine fuar alanındaki büyük sahnede yer alacak. Etkinlikte 23 Nisan şiirleri okunacak, Kocaeli Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü Çok Sesli Çocuk Korosu, Halk Oyunları Gösterileriyle Kocaeli Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü Çocuk Korosu sahne alacak.

 

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Büyükşehir tarafından bu yıl 2.si düzenlenen Bilge Şehir Kocaeli Karikatür Yarışması’nın konusu “Çocuk ve Dijital Bağımlılık” oldu. Fuarın sosyal sorumluluk projesi olan ‘’çocuk ve dijital bağımlılık’’ temasında karikatürlerin katıldığı yarışmanın final elemeleri yapıldı.

Dünyanın dört bir yanından profesyonel ve amatör karikatüristlerin katıldığı yarışmada finale kalanlar için ödül töreni 23 Nisan Pazartesi saat 10.00’da fuar alanında Valilik programının içinde gerçekleştirilecek.

 

TÜRKİYE’DE İLK KEZ; ASLAN MÜZİKALİ

23 Nisan Pazartesi günü saat 16.00’da büyük sahnedeki gala programının devamında ülke gösterileri ve şovlar olacak. Fuarın son anlarında ise saat 18.00’de Türkiye’de ilk kez ve TÜPRAŞ sponsorluğunda Aslan Müzikali sahne alacak.

 

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI

Festival alanındaki macera parkurunda 3 gün boyunca birbirinden heyecanlı, zorlu ama bir o kadar eğlenceli parkurlar; Geleneksel Çocuk Oyunları alanında ise ip atlama, sek sek ve mendil kapmaca gibi tüm çocukların asırlardır vazgeçilmez oyunlarıyla neşeli dakikalar çocuklarımızı bekliyor. Yine 3 gün boyunca şaşırtıcı canlı heykeller festival alanında olacak.

Ünlü sunucu Burak Sezen; nam-ı diğer çocukların Burak ağabeyi, çocuklarla yapacağı yarışmalar ve şovlarla etkinliği daha da eğlenceli bir hale getirecek.

 

SPOR VE SAĞLIKLI YAŞAM AKTİVİTELERİ

Festival alanındaki Geleneksel Spor alanlarında; Etnospor, Geleneksel Okçuluk, Geleneksel Çocuk Oyunları, Macera alanlarında; İl Jandarma Komutanlığı, Matrak, AKUT etkinlikleri yer alacak.

 

SPOR ALANLARI

22 farklı branşta 8 federasyonun desteğiyle Jimnastik, Eğlenceli Atletizm, Badminton, Kürek, Bowling, Masa Tenisi, Hokey, Dart, Mini Curling, Hemsball, Taekwando, Boks, Oryantiring, Bilek Güreşi, Sokak Basketbolu ve Eskrim bölümleri yer alacak. Özel etkinlikler de Decathlon, İpli Oyun Parkuru ve Şişme Oyun Grupları çocukları bekliyor.

 

EĞLENCELİ ATÖLYELER

Her yıl olduğu gibi bu yılda Eğlenceli Atölyeler alanında 47 farklı atölyede eğlence adına ne ararsanız var; Uçurtma, Cam Boncuk, Çömlek, Ebru, Resim, Seramik, Karikatür, KO-MEK Yüz Boyama, KO-MEK Takı Tasarımı, KO-MEK Kum Boyama, KO-MEK Objelerin Dili, KO-MEK Ahşap Atölyesi, KO-MEK Vitaminli Meyveler, Bilgi Evleri Boyama Atölyesi, Bilgi Evleri Tişört Tasarım Atölyesi, Bilgi Evleri Eva Atölyesi, Bilgi Evleri Ahşap Atölyesi, Bilgi Evleri 3D Sanal Gerçeklik, Bilgi Evleri Değerler Labirenti, Minik Şefler, Minik İtfaiyeciler, Seka Kâğıt Müzesi Makedo, Seka Kâğıt Müzesi Origami, Seka Kağıt Müzesi Quilling.

 

KOCAELİ BİLİM MERKEZİ’NDEN CEP HERKÜLÜ

Milli sporcumuz Naim Süleymanoğlu, kendi ağırlığının 3 katı olan 190 kilogramı kaldırarak dünya rekoru kırmıştı. Festival boyunca Kocaeli Bilim Merkezi’nin Cep Herkülü alanında çocuklar bunu kendileri deneyip görebilecek.

 

ÇOK SAYIDA ETKİNLİK ALANI

Ayrıca Çevreye Duyarlı Robot Projeleri Sergisi, Kocaeli Bilim Merkezi Mancınık Atölyesi, TEGV, ULAŞIMPARK, İZAYDAŞ, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü-112-UMKE, Veteriner Şube Müdürlüğü, Teddy Bear, Viasea, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, TEMA, Türk Hava Kurumu, Pony Clup, Aile Konak Hastanesi ve Hyundaı alanda atölye açacak.

 

ÇOCUK FESTİVALİNİN BU YILKİ DESTEKÇİLERİ VE SPONSORLAR

Etkinliğimizi bu yıl yine çok sayıda paydaşımızla birlikte düzenliyoruz. Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Üniversitesi’nin yanı sıra Kocaelispor, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu, Türkiye Jokey Kulübü, Türk Hava Kurumu, Dünya Etnospor Federasyonu, Kürek Federasyonu, Badminton Federasyonu, Oryantiring Federasyonu, Boks Federasyonu, Halter Federasyonu, Eskrim federasyonu, Karate Federasyonu, Voleybol Federasyonu, Decathlon, Viesea, TEGV, KOÜ BESYO, AKUT, TEMA etkinliğimize destek veriyor. Bu yıl sponsorlarımız arasında ise Aygaz, Opet, TÜPRAŞ ve Hyundai yer alıyor.

 

FESTİVALİN EN DUYGUSAL ANLARI

Her sene olduğu gibi bu yılda festivalin en duygusal anları son gününde yaşanacak. 24 Nisan Salı günü dünya çocukları, evlerine dönmek için yanlarında kaldıkları Kocaelili ailelerden ayrılacak. Dünya çocuklarına annelik ve babalık yapan Kocaelili veliler ile misafir çocuklar tekrar görüşmek dilekleriyle vedalaşacak.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku