banner1024
GÜNDEM:
Coşkun, 'Ağustos Böceği  Ekonomisi Uygulanıyor”

13 Aralık 2018 Perşembe 14:36

Saadet Partisi Körfez İlçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun, Yerli Malı Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada birçok yabancı menşeli ürünün yerli malı diye tanıtıldığını söyleyerek, “Ağustos böceği misali har vurup, harman savurmanın bedelini ödüyoruz” dedi.

Coşkun yaptığı açıklamada, “Ülkemizde 80 ve 90'lı yılarda okullarda tarımda kendi kendine yeten dünyadaki 7 ülkeden biri olarak öğrencilerimize bilgi verilirdi. Hatta yerli malları haftası etkinlikleri düzenlenirdi. Şimdi de düzenleniyor ama sergilediğimiz birçok ürün yabancı menşeili. Buğdayımız ithal, bakliyatımız ithal, şekerimiz ithal. Dünya hızla gelişip değişiyor, o yıllardan bu günlere geldiğimizde maalesef bir çok noktada gelişimi kaçırdığımızı görüyoruz. Savunma sanayi, dijital ekonomi, enerji sanayi ne kadar stratejikse, tarım sektörü de o kadar stratejiktir. Yollar, köprüler, tüneller ne kadar önemli ise ekilmiş tarlalar, meralarda otlayan hayvanlarımız, özelleştirme mağduru şeker fabrikalarımız, onlardan daha önemli ve stratejiktir. İşte son yaşanan ekonomik kriz bunun en iyi örneğidir."  

"Ülke acilen üretim ekonomisine geçmeli!"

"16 yıldır üretim gücünü terk edip,  sadece tüketim ekonomisi ile beton sanayi ile ekonomiyi yönetmenin bedelini ödüyoruz. Ağustos böceği misali har vurup harman savurmanın, israf etmenin bedelini ödüyoruz. Yerelde ve genelde yatırım ve yerli anlayışını sorgulamamız gerekmekte. Köprü, tünel, yol kaldırımlar, parklar yatırım değil hizmettir. İthal buğdayı öğütüp un yapmak onu yerli yapmaz. İthal etten üretilen gıda onu yerli malı yapmaz. Ülke olarak acilen üretim ekonomisine geçmeli, kalıcı ve güçlü teşviklerle  tarım ,sanayi ,enerji sektörlerine destek verilmeli, gerekirse bizzat devlet bu alanlara yatırım yapmalıdır” dedi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku