banner1024
GÜNDEM:
Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan ve Güney Kore ziyaretini tamamladı

04 Mayıs 2018 Cuma 09:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı Protokolü'nü imzaladı.  Özbekistan ve Güney Kore'ye gerçekleştirdiği ziyaretleri tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel uçak "CAN" ile Atatürk Havalimanı'na geldi. Erdoğan, havalimanından ayrılmadan, uçak içinde Cumhur İttifakı Protokolü'ne imza attı. (AA)


Haberi okumak için tıklayın...


Makaleyi okumak için tıklayın...


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özbekistan ve Güney Kore Gezisinde Neler Olmuştu?




Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Nisan-1 Mayıs 2018 tarihleri arasında Özbekistan’a resmî bir ziyaret gerçekleştirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Nisan 2018 Pazartesi günü Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev tarafından Köksaray'da resmi törenle karşılanmış, törenin ardından baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştiren iki cumhurbaşkanı daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuştu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkent Taşkent’te temaslarını tamamlamasının ardından 1 Mayıs 2018 Salı günü Buhara’ya geçmişti. Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ve eşi Ziraat Mirziyoyev’in refakatinde Buhara’da ki tarihî ve kültürel yerleri ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, temaslarını tamamlamasının ardından beraberindeki heyet ile birlikte Güney Kore’ye hareket etmişti.




Cumhurbaşkanı Erdoğan Güney Kore'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Mayıs 2018 Çarşamba günü Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon tarafından resmî törenle karşılanmıştı. ‘Mavi Ev’ olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı Sarayındaki karşılama töreninin yapıldığı salona Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon ve eşi Kim Jung-sook ile gelmişti. Güney Kore’nin başkenti Seul’de temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore Ulusal Meclisi’ni ziyaret etmiş, Türkiye ve Güney Kore arasında dört anlaşma imzaladıklarını, savunma sanayiinde ve birçok alanda bundan sonraki süreçte neler yapılabileceğinin üzerinde durduklarını aktarmıştı. (tccb.gov.tr)


İsmail Kahraman'ın Güney Kore Hakkında Yazdığı Yazılar

Kore ve Posco modeli

Kore Cumhurbaşkanı’nın Türkiye ziyareti ve Kore’deki gezi notlarımız

Kore neden başarılı?

Kore’deki Şehitlere Türk Toprağı

Kore Başarısı ve Posco Modeli

Kore Dağlarında Şehit olan Anadolu Kuzuları

Neden Kore’deyim?

Kore’de İslam Medeniyeti ve Türkler

Türkiye Kore savaşlarına neden katılmıştı?


Hollanda’dan Kore’ye Devr-i Âlem





Özbekistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu ile Röportaj

Özbekistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Shukhrat Aminov, Türkiye ve kardeş Özbekistan arasındaki vizelerin kalkmasını değerlendiriyor.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Bi Dünya Eğlence ile yaşanan 23 Nisan sevinci
Büyükşehir’in minik dostları için hazırladığı etkinliklerin ilk gününde birbirinden renkli etkinlikler...

Haberi Oku