GÜNDEM:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Millet Bahçeleri müjdesi

11 Haziran 2018 Pazartesi 17:05

 Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan, büyük bir sevgi seli içerisinde Kocaeli mitingini gerçekleştirdi. Her dakikasını büyük bir dikkatle izlediğim mitingde Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan, Gebze Bölgesi’nin beklentilerine karşılık verdi. Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan Gebze Hünkar Çayırı ile Gebze tarihi Askeri Kışlası’nın millet bahçesi olarak halkın hizmetine açılacağı müjdesi vermesi, bir milyon nüfusa sahip Gebze bölgesinde sevinçle karşılandı. Cumhurbaşkanı’nın bu açıklamaları ile Fatih Sultan Mehmet Han’ın vefat ettiği tarihi Hünkar Çayırı ile Gebze tarihi askeri Kışla sadece ve sadece Gebze halkına kazandırılmış oldu. Ne kadar sevinsek azdır. Hünkâr Çayırı Gebze ve Kocaeli’nin kamuoyunun birlikte verdiği mücadeleyle satıştan kurtarılmıştı, Askeri Kışla da Gebze halkının çağrılarına kulak veren siyasi iradenin kararıyla kentimize kazandırıldı. Gebze bir değil, iki Millet Bahçesi’ne sahip olarak Türkiye’de örnek bir kent olacak. Kazanan Gebze olmuştur, kazanan tarihi kimliğimiz olmuştur.

  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasına Gebze Bölgesi damga vurdu desek yeridir. Erdoğan’ın açıkladığı projelerin yarısından fazlası Gebze Bölgesine aitti. Bu durum Gebze’nin ne kadar önemli olduğunun en büyük göstergesi. Metro, Hızlı tren, Çip Fabrikası, Otoyollar gerçekten Gebze Bölgesi devam eden ve gelecek dönemde gelecek yatırımlarla marka kent olma idealini had safhaya ulaştıracak. Bir kez daha beklediğimiz, arzumuz olan projelerin sözünü verdiği için Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyor, konuşmasından satır başlarını sizlerle paylaşıyorum.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN GEBZE VURGUSU

**16 yılda Kocaeli’ye 24 katrilyon yatırım yaptık. Gebze Teknik üniversitesini 2. Yükseköğretim kurumu olarak Gebze’ye kazandırdık. Şimdi Kocaeli’de 3. üniversitesinin planlarını yapıyoruz.

 

**Gebze Kışlası’nın olduğu yerde 400 dönümlük millet bahçesi kuruyoruz. Millet Bahçesi’nin yanına da Kocaeli’ne yakışır bir camii inşa edeceğiz. Hünkâr Çayırı’nın bulunduğu bölgeyi de millet bahçesine çevireceğiz.

 

**Gebze Fatih Devlet Hastanesi önümüzdeki ay devreye giriyor.

 

** Kuzey Marmara Otoyolu’nu da 2020 yılında tamamlıyoruz.

 

**TEM Gebze geçişinde 6 tane otoyol üstgeçidi yapmak için yakında ihaleye çıkıyoruz. Yüksek hızlı trenlerle, Kocaeli Türkiye’nin doğusundan batısına her yere bağlanacak.

 

**Gebze- Halkalı banliyö hattında modernize çalışmalarımız devam ediyor. Maliyeti 8.5 Milyar TL olan Gebze-Sabiha Gökçen-Yavuz Sultan Selim köprüsü ile Havalimanı-Halkalı arasında ki Hızlı Tren projesinin çalışmaları sürüyor.

 

**Gebze’de ilk etabını tamamladığımız Bilişim Vadisi ülkemizin kendi teknolojisini ürettiği ve ihraç ettiği bir yer olacak.

 

** Gebze’de Milli Çip fabrikamızı kuruyoruz.

 

**Gebze- Darıca Metrosu bu bölgede kesintisiz bir ulaşım sağlayacak. Bu projeleri yakında hayata geçiriyoruz.

 

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku