banner1024
GÜNDEM:
Değerlerimize vefa borcumuzu ödüyor muyuz?

22 Mayıs 2015 Cuma 18:56

  

 

 

Vefa çok önemli. Vefayı herkes farklı tanımlar ama tek cümleyle vefa unutulmamak demektir. Ama günümüzde vefasızlık diz boyu. İnsanlar birbirine işi düştüğünde selam veriyor. Makam ve güç sahibinin yanında el pençe divan dururken haksızlığa göz yumup, güçlünün yanında yer alıyor. Nokta kadar iyilik için virgül kadar eğilip değerlerimizden taviz veriyoruz.

  Vefa Peygamber efendimizin ifadesiyle “Vefa imandan gelmektedir.” Sözleri bizler için prensip olmalı, ilke haline getirmeliyiz, ahde vefayı kendimize en geçerli yol kabul etmeliyiz. Vefasızların yüzüne tükürüp onlara selam bile vermemeliyiz.

NE KADAR VEFALIYIZ

Önce kendi kendimizi sorgulayalım. Biz ne kadar vefalıyız? Kendimize karşı, ailemize karşı, akraba ve dostlarımıza bizi bi yapan değerlere, yaşadığımız bölgelere, tarihimize, kültürümüze ne kadar vefa borcumuzu ödüyoruz. İşe kendimizden başlayarak hemen bugün bir vefa kampanyası başlatmalıyız. Vefayı ve vefaya önem verenleri dost kabul etmeliyiz.

HÜNKARA VEFA SEMPOZYUMU

Kocaeli’nin ve Gebze’nin o kadar güzel değerleri var ki bu değerleri göz ardı ediyoruz. Bunlardan birisi de Fatih Sultan Mehmet Han. Kocaeli ve Gebze’ye büyük önem vermiş, Gebze’nin kaza merkezi olma fermanını düzenlemiş, Gebzelilerin Orduların karargâh merkezi haline getirip 1481 yılında burada vefat etmiş.

   İlk kez 2013 yılında Gebze Belediyesi tarafından Hünkara Vefa adı altında güzel organizasyonlar yapıldı. Bu yılda Hünkara Vefa sempozyumu gerçekleşti. Bu etkinlikleri yapan Gebze Belediye Başkanı Sayın Adnan Köşker’in şahsında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yapılan bu çalışmaların değeri daha sonra anlaşılacak, dünya durdukça bu kültür hizmetleri unutulmayacak, emeği gecenler minnet şükran ve vefayla anılacak.

 KOCAELİ PROTOKOLÜ NEDEN YOKTU?

Uluslararası Hünkara Vefa sempozyumunda gözüm Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu, Büyükşehir belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu, İl Kültür Müdürü sayın Adnan Zamburkan’ı, bölgemizde ki Belediye başkanlarından Çayırova belediye başkanı Şevki Demirci, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ı ve Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ı aradı ama onlar yoktu. Gerçekten büyük eksiklik. Bu eksikliği toplantıya katılmayanlara anlatmak gerekiyor. Bende dilim döndüğümce bu eksikliği anlatıp yazılarım ve Devri Alem belgesel programıyla aktaracağım.

  Çok önemli kültürel organizasyonlara imza atan Gebze Belediyesi bu sempozyumda Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’nde sempozyum organizasyon kuruluna da dahil etseydi. bilmiyorum neden dahil edilmedi? Üniversiteler katılmak mı istemedi? Keşke kurulda yer alıp öğrenciler ve akademisyenleriyle katkı sunsalardı. Ama her iki Rektörü de öğrencileri de göremedim. Büyük bir eksiklik.

  Sempozyuma lise öğrencileri katıldılar. Öğrencilerin seviyesinin çok üstünde akademik bilgi verildiği için öğrenciler sıkıldı. Keşke öğrenciler yerine okullardan öğretmenler sempozyuma katılsaydı çok yerinde olurdu.

  Evet sonuç olarak Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker kültürel çalımalar ve sempozyumlarla Gebze tarihine not düşüyor. Kocaeli’nin değerlerine vefa açısından çok önemli Bir kez daha kendisine Gebzeli bir gazeteci olarak şükranlarımı sunuyorum.

HÜNKARA VEFA CANLI YAYINDA

Hünkara Vefa sempozyumunda biz de Fatih Sultan Mehmet’ten Çoban Mustafa Paşa’ya Gebze’nin kentleşme süreci adıyla bir bildiri sunacağız. Ayrıca www.kocaeligebze.tv de Hünkara vefa adlı bir canlı makale de sundum. Bu makaleyi izlemek için http://kocaeligebze.tv/v/42935/smail-kahramanla-canli-makale---fatihe-vefa-sempozyumu--22-mayis#.VV7zT_ntmko adresine tıklayabilirsiniz.

  HÜNKARA VEFA SEMPOZYUMUNDA KİMLER KONUŞTU?

Sempozyumda Prof. Dr. Mustafa Daş Fatih’in Karadan Gemileri Yürütmesine Dair Bazı Tespitler, Prof. Dr. Alfina Sıbgatullına Rus literatüründe Fatih Sultan Mehmet, Prof. Dr. Ebru Altan İstanbul’un fethi sırasında şehirde yaşananlar ve psikolojik durum, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil dini ve edebi yönüyle Fatih dönemi, Prof. Dr. Yaşar Ertaş 16. Yüzyıl Avrupasında Osmanlı algısı, Prof. Dr Fahamettin Başar aracılığıyla dile getirildi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku