banner1024
GÜNDEM:
Dilimizde Yasin, Kalbimizde Şehitler

13 Temmuz 2018 Cuma 14:39

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. seneyi devriyesinde genelde tüm şehitlerimizi ve özelde 251 demokrasi şehidimizi yine görkemli bir etkinlikle anacak. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlenecek etkinlik 15 Temmuz Pazar akşamı 20.00’den 16 Temmuz Pazartesi sabahı 07.00’ye kadar aralıksız devam edecek. Etkinlik öncesinde şehitlerimiz için yüzbinlerce Yasin okundu. Vatan nöbetinde ise Dursun Ali Erzincanlı, okuyacağı şiirlerle gecenin ruhani iklimini zenginleştirilecek. Arslanbek Sultanbekov, Halil Necipoğlu, Ömer Karaoğlu ve Grup Tillo programda günün anlamına ve ruhani atmosferine uygun konserler verecek

 

251 HAFIZ, 251 BİN YASİN

Program öncesinde şehitlerimize 251 bin Yasin’i Şerif okunması için internet üzerinden duaya davet etkinliği düzenlendi. Etkinlik gecesinde ise Türkiye’nin farklı illerinden gelecek 251 hafız, sahnede oluşturacakları çeşitli koreografilerle şehitlerimiz için okudukları hatimlerin son cüzünü tilavet edecek. Gece boyunca Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı konuşmalar dev ekranlara yansıtılacak.

 

BENZERİ OLMAYAN BİR ORGANİZASYON

15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişimi, Kurtuluş Savaşından bu yana maruz kaldığımız en büyük tehditti. Tankların önüne yatan, otomatik silahlara göğsünü siper eden milletimiz; o gece 251 şehit ve binlerce gazi vererek darbe girişimini durdurdu. 15 Temmuz Destanı; Çanakkale ve İstiklal Harbi gibi tarihe altın harflerle geçti. Milletimizin elleriyle yazdığı bu destanın 2. seneyi devriyesinde Kocaeli'de; 15 Temmuz öncesi, akşamı ve sabahına yayılan etkinliklerle demokrasi kahramanlarımızı anacağız. Büyükşehir Belediyesi o gece halkımızın kahramanca direnişini ve 28 gece süren demokrasi nöbetlerinde yaşanan heyecanı tekrar hatırlatmak amacıyla Türkiye genelinde benzeri olmayan bir organizasyona imza atacak.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku