banner1006
GÜNDEM:
Dilovası Osmangazi köprüsünde Devr-i Alem

02 Haziran 2016 Perşembe 19:06

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bugün Osmangazi köprüsünde inceleme yaptı. Bayramdan önce açılacak köprüde inceleme yapılan bakanın ge zisine Devr-i Alem belgesel TV programı olarak katılıp belgesel çekimleri yaptık.


VALİLERDE KATILDI

Ualştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın Osmangazi köprüsündeki inceleme gezisine katılan Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Bursa’dan Antalya Valiliğine katılan Münir Karaloğlu, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ile belgesel çekimleri yaparak köprü ile ilgili görüşlerini aldık.

BAKANDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan köprüden önce Dilovası’nda ki şantiye binasına geldi. Şantiye yetkililerinden bilgi alan bakan daha sonra köprüye geldi. Çok sıkı güvenlik önlemleri altında köprüye gelen bakan köprünün bayramdan önce açılacağını, İstanbul – İzmir otoyolunun ise planlandığı tarihten önce 2018 yılında hizmete açılacağını söyledi.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın Osmangazi köprüsünde ki gezisini tümünü Devr-I Alem Belgesel programı olarak takip edip bakanın yaptığı konuşmaları kayıt altına aldık. Köprünün temelinin atıldığı günden bugüne köprü ile ilgili köprü ile ilgili çalışmaları yakından takip eden Devr-i Alem belgesel TV programı olarak belgeselleştirmeye çalışıyoruz.

BAKANIN KONUŞMASINDAN SATIRBAŞLARI

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan köprüde yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi.

"Ulaştırma ailesi ile birlikte bu ailenin içerisinde kamu kurumundaki kişiler ve özel sektörden de var buna paydaşlık edenler. Tüm bu ailenin abisi konumunda olan sayın Binali Yıldırım'ın 14 yıldır yapmış olduğu Ulaştırma Bakanlığı döneminde ortaya koyduğu devasa ufkun projelerin bir parçası olan Osmangazi Köprüsü'nde bulunmaktan dolayı ona teşekkür ediyoruz. Binali Yıldırım sayın başbakanımız olarak ülkemize hizmet edecekken burayı bize emanet etti.” 

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan halef-selef olan eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerine de teşekkür ederek özetle şu bilgileri verdi.

“Avrasya Tüneli'nden sonra ihale edilen dünyanın açıklık olarak 4'üncü büyüklüğüne sahip 2 bin 682 metre uzunluğundaki 36 metre genişliğindeki Osmangazi Köprüsü'nün süreci böyle başladı. Ne zaman başladı? 2010 yılında 27 Eylül de sözleşmesi imzalanırken dünyada kriz vardı. Dünyada kriz yokken herkes parasına alıcı arar. Zira yap-işlet-devret modeli finanse edilmek adına paranın kullanıldığı projeler. 2010 yılından bugüne geldiğimizde özellikle bu tür büyük projelerin sözleşmeleri her ne kadar imzalanarak yürürlüğe giriyor gibi gözükse de finansını bulduktan sonra resmen başlar. 2013 yılında finans bulunmuş 2016 yılına gelmişiz böyle devasal bir proje açılma konumuna gelmiş. Bugün 7 bin 900 kişinin fiilen çalıştığı inşaat alanındayız, bin 600 den fazla iş makinesinin çalıştığı bir inşaat alanındayız. Özelilikle deprem kuşağında deprem de dikkate alınarak yapılan bir köprüyü kısa sürede bitirdikleri için ve sayın cumhurbaşkanımız açıkladılar bayramdan önce inşallah bu köprüyü açacağız."

KÖPRÜ BAYRAMDAN ÖNCE AÇILIYOR, YOL 2018’DE TAMAMLANACAK

Bakan Ahmet Arslan projenin bitirilişi ile ilgili önemli bilgiler verdi. Köprünün bayramdan önce açılacağını, yol projesinin ise 2020 de değil 2018 de tamamlanacağını açıkladı. Konu ile ilgili bakan özetle şunları söyledi

"Daha önce 40 kilometrelik kısmını hizmete açmıştık köprüyle birlikte bunu 58 kilometreye çıkartacağız. Özellikle bayram sıkışıklığında insanımızın derdine deva olacak. Hep anlatıyorduk bu proje insanımızın hayatını ne kadar kolaylaştıracak ve bayramda insanlarımızın hayatını kolaylaştırıp, bundan sonra da kolaylaştırmaya devam edecek. Hedefimiz sene sonuna kadar toplam 433 kilometrelik projenin 120 kilometresini İstanbul-Bursa arasını hizmete açmak. İzmir tarafından zaten devam ediyor. Tüm projenin bitirilme tarihi olarak 2020'ye kadar süremiz varsa da 2018 yılına kadar bitirme hedefimiz var. Bu hedef çerçevesinde arkadaşlar gece gündüz gözetmeksizin 24 saat çalışıyorlar. 384 kilometrelik güzergahın 49 kilometrelik bağlantı yolları hariç yüzde 76'sında çalışma var. 4 milyar dolar şuanda harcanmış durumda ve yüzde 64'ü gerçekleştirilmiş durumda. Kamulaştırmayla ilgili de yaklaşık 1 milyar 850 milyon dolar para harcanmış durumda. Buna karşılıkta kamulaştırmanın yüzde 84'ü gerçekleştirilmiş durumda. Kamulaştırma ile ilgili muhatap olduğumuz yaklaşık 25 bin vatandaşımız var. Bu bile başlı başına iştir. Orhangazi, Selçukgazi, Belkahve tünellerini düşünürseniz her biri Bolu tünelinden uzun. 3 bin metrelik Bolu tüneli 11 yılda bitti. 3 bin 600 metrelik Orhangazi tünelimiz inşaatın başlamasından bu yana bitti ve elektromekanik işlemleri yapılıyor. Nereden nereye gelindiğinin bilinmesi lazım. Eğer kamu, özel sektör olarak hedef koyarsanız kamu menfaati sağlamak adına bir an önce bitirmek isterseniz Ak Parti hükümetleri olarak sayın cumhurbaşkanı ve başbakanımızın çizdiği vizyon çerçevesinde projeleri bir an önce hizmete sunarsınız. Proje bitirilme, teknik özellikleri, depreme dayanıklılığı ve çevreye olan duyarlılığı ve kuşların konaklama yeri olan yerde de viyadüğü güzergah değiştirerek çevreye olan duyarlılığımızı da göstermiş olduk bu projede. Gerçekten çok gururluyum. Arkadaşlarımızla bugüne kadar ortaya koyduğumuz performansı daha yukarıya çıkarmaktır. 100 bin kişi ile bu çıtayı ve bayrağı daha yukarıya çıkartacağız." Dedi.

BAKAN KONVOY EŞLİĞİNDE KÖPRÜDEN GEÇTİ

Yeni bakan ve beraberinde ki heyet basın mensuplarına açıklama yaptıktan sonra köprü önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra köprünün karşı tarafına konvoy eşliğinde Bursa – Osmangazi otoyolunda inceleme yapmaka üzere Yalova’ya hareket etti.
























Bakanın gezisine katılan, Osmangazi köprüsünde incelemeler yapan Bursa’dan Antalya Valiliğine atanan Münir Karaloğlu, Milletvekili Cemil Yaman, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, bakanın gezisine katılan bazı medya mensupları ile köprü ile ilgili söyleşi yaptık. Devr-I Alem programına konuşan yetkililer köprünün yapılışı ile ilgili önemli bilgiler verdiler. Bakanın Osmangazi köprüsünde yaptığı açıklamalar ve çektiğimiz belgesel görüntüleri birçok televizyon kanalında belgesel TV programı olarak yayınlayacağız.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
ali 8 yıl önce

ismail bey keşke bakan beye birde şu banliyo trenlerini sorsaydınız.sizden istirhamım bu konuyu devamlı gündemde tutmanız.çünkü artık gebzeliler istanbul tarafına gitmekde zorlanıyor.korkunç bir trafik var.bu karayolu trafiğini azaltmanın tek çaresi banliyo treninin bir an evvel açılıp gebze halkalı seferlerinin başlaması.siz zorlarsanız bu iş olur.

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku