banner1024
GÜNDEM:
Dilovası'nda Seçim Üzerine Değerlendirmeler!

01 Aralık 2018 Cumartesi 09:43

İlçelerimizin yerel seçim üzerine değerlendirmelerine Dilovası ile devam ediyoruz. Dilovası, Kocaeli için, Türkiye için ve benim için çok özel anlam barındıran bir yer. Bölgenin, geçmiş yıllarda Aşağı Çerkeşli’den Diliskelesi’ne, bönce mahalle, sonra Belde ve son olarak Dilovası adıyla İlçe oluşuna  40 yıl içinde şahitlik ettim. Gebze’ye yaklaşık 40 yıl önce ilk gelişimde bugün Dilovası’na bağlı bir mahalle olan Köseler Köyü Mahallesi’ne eğitimcilik için gidip gelirdim. Bu açıdan Dilovası benim için özel anlam barındıran bir yer.  Geçmiş yıllarda sadece mahalle olan, tarihi kahramanlarımızdan Yahya Kaptan ile özeleşmiş olan Dilovası, tarih içinde çok büyüdü, sanayinin önemli bir kenti haline geldi ve sadece Türkiye’nin değil dünyanın da uluslararası markalarını 45 bin nüfuslu bir İlçe oldu. 

  Geçmişte yapılan hatalarla Dilovası, kanser ovası olarak anılmaya başlandı, bu vakaları araştırmak üzere, TBMM’de başında değerli dostum geçmiş dönem AK Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar’ın olduğu Dilovası Araştırma komisyonu kuruldu, insanların hayatlarını kurtarmak ve Dilovası’nın geleceği adına komisyon tarafından yeni sanayiye karşı önemli düzenlemeler yapıldı. Dilovası güzel insanların yaşadığı ilçedir. Bugün Kocaeli’de suç oranının en düşük olduğu ilçe olmanın yanında, hemen hemen herkesi birbirini tanıdığı, herkesin birbiriyle akraba, arkadaşlık ilişkileri kurduğu nezih bir ilçe. Yatırımda yıllarca ihmal edilse de son yıllarda hak ettiği hizmetleri gerek Devlet eliyle gerek Belediyelerce almaya başladı.

  2008 yılında çıkarılan Büyükşehir yasasıyla, Gebze’ye bağlı olan beldelerden Tavşanlı Belediyesi kapatılıp, Dilovası belediye ile birleştirildi ve iki Beldene bir İlçe ortaya çıktı. İlçe olarak Dilovası’nda yapılan iki seçimi de AK Parti Adayları kazandı. 2009 yılında bugün Kocaeli Milletvekili olan Cemil Yaman, 2014 yılında ise Ali Toltar bey AK Parti’den belediye başkanlıklarına seçildi. Tabi Dilovası küçük bir ilçe olduğu için seçim sonuçları farklı etkenler üzerinden değerlendiriliyor. Doğu Anadolu ve Ağrı nüfusunun olduğu İlçede sonucu, partilerden çok sevilen adaylar olması belirliyor. Eski Başkanlardan sayın Ercan Dalkılıç bunun en güzel örneklerinden birisidir. Dalkılıç hangi partiden aday olursa olsun, güçlü bir oy potansiyeline sahip. Bu dönem aday olur mu, çıkarsa hangi partiden yarışa girer bilmiyoruz. AK Parti’de ise adeta aday bolluğu var. Ali Toltar beyin karşısında 17 aday adayı mevcut, yarışı kim önde göğüsleyecek hep beraber bekleyip göreceğiz. 2004 yerel seçimlerinde MHP adayı Musa Kahraman’a karşı kaybeden, 2014 seçimlerinde ise karşısında ki en güçlü aday Ercan Dalkılıç’a karşı yarış kazanan Ali bey bakalım 3.kez aday gösterilecek mi?

  CHP Dilovası’nda yarışa en erken başlayan Parti oldu. AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın Belediye başkanlığı döneminde yardımcısı olan avukat Kemal Memiş’i geçtiğimiz ay aday olarak açıklayan CHP, çalışmalarına başladı.  Sadet ve MHP’de ise çalışmalar sürüyor.

  Evet belirli zaman dilimlerinde Kocaeli Büyükşehir Gebze Bölgesi’nin seçim analizini yapmaya çalıştık. Önümüzde 4 ay var ve neler olacağını izleyip göreceğiz. Bu süreçte sizlerde www.gebzegazetesi.com internet sitesinde tartışma platformuna seçimlere ve başkanlara dair görüşlerini bizlerle paylaşabilirsiniz. 

BABA OCAĞI’NDA DEVRİ ALEM

Ana kucağı Baba ocağında Giresun’un Espiye İlçesi Soğukpınar Belediyesi Dikmen mahallesinde Anamın dizinin dibindeyim.

Sevginin fedakarlığın, cefakarlığın ve Şefkatin sembolü olan Analarımız, Haklarını hiç bir zaman ödeyemeyeceğimiz, cennet ayakları altında olan analarımız hayatı kendisinde bulduğumuz sevgi ve şefkati ile bizleri büyüten kucağında ilk eğitim ve ders aldığımız analarımız.

Analar üzerine çok şeyler söylendi. Kitaplar yazılıp filimler çekildi. Hiç bir şey anayı anlatamaz, ana şefkatini hiç bir kalem yazamaz. Yaşadığımız güzel vatanımız Türkiye’miz bile adını analardan alır. Vatanımızın adı Ana vatan, Anadoludur.

“Ana gibi yar olmaz.” “Her şey bulunur ama Ana bulunmaz.” “Ağlarsa Anam ağlar, Gerisi yalan ağlar” Bir asırlık büyük bir çınar benim Emine Anam Tüm rahatsızlıklarına rağmen sevgi ve şefkat timsali bir sabır abidesi. Anam ilk kez bu yıl rahatsızlıklarından dolayı yaylaya gidemedi ve Gebze’ye gelemedi. Bir çok çocukluk hatıramızın olduğu Espiye Soğukpınar Beldesi Dikmen köyünde gezerken Anamla geçen o güzel günleri düşündüm. Espiye’de Hasta yatağında geçmiş hatıraları konuştum, Nasihatini dinleyip hayır duasını aldım. 100 yaşında hasta yatağında haline şükür edip sabır gösteren Anam için ve tüm analar İçin sizlerden özel dua bekliyorum. Hayatta olan tüm analara sağlıklı ve hayırlı ömür diliyor, Ebediyete intikal edenleri Rahmet ve minnetle anıyorum.

 

 

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku