GÜNDEM:
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na şehitlikler kitabımızı hediye ettik

10 Eylül 2018 Pazartesi 10:07

Yeni Alanya Gazetesi’nin 51. kuruluş yıl dönümü etkinliği için Alanya’dayım. Dim TV Onur gecesine Alanyalı olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm bakanı. Fikri Ataoğlu da katıldı.

İlk olarak Dim Medya yayın gurubunu ziyaret ettik. Gazete ve TV binası adeta bir müze gibi. Gazetenin sahibi baba dostu. Değerli arkadaşım Mehmet Ali Dim bizleri karşılayıp binayı gezdirdi. Gazetenin eski sayıları duvarları süslüyor. Gazete girişinde 30 yıl önce gazetelerimizi kurşun matrislerde dizdiğimiz entertip makinesi beni 35 yıl önceye götürdü. Gebze’ye İlk kez Entertip dizgi makinasını getirdiğim 1987 yılına gittim. Duygu dolu anlar yaşadım. Oğlum Emirhan’la Makina önünde hatıra fotoğrafı çektik.

Gazeteden sonra Alanya’ya hakim bir yerde bulunan tesislere geçerek Gazetenin 51 yıllık sergisini gezerken adeta Son 51 yılda Türkiye ve Alanya’da ufuk turu attım. Gazetelerde yer alan manşet ve haberler çok önemliydi.

   Hayırlı bir evlat ve çok başarılı bir gazeteci olan Mehmet Ali Dim’in açılış konuşması duygu yüklüydü. Benim gibi Türkiye’nin bir çok bölgesinden Gazeteciler ve medya sivil toplum kuruluşu yetkilileri katıldı.

TGF Genel başkanı Yılmaz Karaca’da bir konuşma yaparak Eskişehir’de yayın yapan Gazetesi Milli İrade’nin de 51 yaşında olduğunu söyledi.

Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kürsüye Alanyalı Bakan anonsu ile geldi ve Anadolu basını ile Türkiye’nin dış politikası ile ilgili çok önemli bir konuşma yaptı. Anadolu basınına sahip çıkılacağı sözünü verdi.

Gecenin onur konukları arasında yer alan Kuzey Kıbrıs Turizm bakanı Fikri Ataoğlu Kıbrıs turizmi Alanya’dan Kıbrıs’a Düzenlenen feribot seferleri konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Konuşmalardan sonra Avrasya Gazeteciler derneği www.agrt.net adına İktav Belgesel yayıncılık http://www.xn--belgeselyaynclk-ilccb.com/ tarafından hazırlanan Cebeli Tarık’dan Çin Seddine Şehitliklerimiz Kitabı ile Avrasya Gazeteciler Derneği Porodes Tarafından desteklenen sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlayıp bastığımız Sakarya Meydan Muharebesi kitaplarını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu ve Dim Medya Gurup başkanı Mehmet Ali Dim’e hediye ettik

KKTC Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu ile Kuzey Kıbrıs’ta Kültür ve inanç turizmi üzerine söyleşisi yapıp Kıbrıs için inanç turizminin ne kadar önemli olduğu üzerinde ortak çalışma yapma kararı aldık. ALANYA ÇOK ÖNEMLİ SİYASETÇİLER YETİŞTİRMİŞ BİR BÖLGE

Dışişleri bakanı Çavuşoğlu’nun memleketi Alanya Önemli siyasetçiler yetiştiren bir bölge. Geçmiş de Bir süre Ulaştırma Bakanlığı da yapan. Merhum Arif Ahmet Denizolgun’un ataları Alanya Gazipaşa arasında yer alıyor. Denizolgun ailesi anne tarafında Osmanlı ve cumhuriyet döneminin ilk yıllarında devlet ve siyaset yapan önemli ailelerine mensup bir Alanyalı.

Dışişleri Bakanı’nın köyü Alanya’ya 20 km mesafede Daha önce Kürtler köyü olan Türkler Beldesi bizim kaldığımız otelde burada. Yerli bir işletmeci tarafından kurulan Efteliya Otel..

Dışişleri bakanı 1968 yılında Toros dağlarındaki Söbüçimen yaylasında dünyaya gelmiş. Bakan beyin babası Adalet ve Anavatan partilerinde siyaset yapmış, Doğru Yol Partisi’nden Türkler Beldesinde Belediye başkanlığı yapmış bir siyasetçi. Alanya’da malını mülkünü vakıf kurup bağışlayan hayır sever Alanyalı Paşa adına Üniversite kurulmuş vefalı bir yer. Alanya belediye başkanı ile görüşüp Alanya üzerine bilgi alıyoruz. Başkan bey Alanya ile ilgili yazılan kitaplar hediye etti. Bizlere Alanya’yı gezdiren Sayın Kozan 20 yıl önce Rahvan Türk atları ile ilgili dernek kurup sportif çalışma yapan bir isim. Alanya Tanıtım vakfı çok başarılı çalışmalar yapıyor. Değerli meslektaşım sayın Mehmet Ali Dim’in daveti ile Alanya’yı bir kez daha araştırma yapıp belgesel çekme imkanına sahip oldum.

Alaiye’den Alanya’ya Türk İslam medeniyeti ile ilgili geniş çaplı belgesel çekimlerimize de start vermiş olduk

banner982
Anahtar Kelimeler
Ismail KahramanMakale
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku