banner1006
GÜNDEM:
Ergüney,İl Sağlık Müdürü oldu

22 Kasım 2017 Çarşamba 15:20

2012 yılında ‘Sağlıkta Dönüşüm’ projesi kapsamında hayata geçirilen ve 81 ilde teşkilatlanan Kamu Hastaneleri Birlikleri ile Halk Sağlığı Müdürlükleri yaklaşık 3 ay evvel çıkan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile eskisi gibi İl Sağlık Müdürlükleriyle tek çatı altına toplanmıştı. Tüm kadroların boşaltıldığı yeni düzenlemeyle yeni İl Sağlık Müdürü’nün kim olacağı da uzun süre konuşuldu. Önceki gün Ankara’ya gerekli görüşmeler için giden Kamu Hastaneleri Birliği eski Genel Sekreteri Opr. Dr. Şenol Ergüney, dün İl Sağlık eski Müdürü Mürsel Durmaz’dan görevi teslim alarak resmen İl Sağlık Müdürü oldu.

O KURUM, BU PERSONEL YOK

Devir teslim töreniyle görevi devralan İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, sağlık alanında ciddi projelerin olduğunu belirtti. Ergüney, “Çalışmaların tek elden yapılması için bu 3 kurum tek çatı altından toplandı. Bu 3 kurumun birleşmesinde hakkaniyetli davranıp, gerekli atamaları yapacağız. O kurum bu personel yok. Biz varız. Sağlıkta herkesi kucaklayacağız. Çok projelerimiz var, bunları yeri gelince açıklayacağız. Türkiye’de sağlık anlamında ilk 3’ün içinde yer alıyoruz. Bu başarı da benden önce görev yapanların payı büyük. Ben bu sebeple Öncelikle Mürsel Bey’e ve bu makamda daha önce görev yapan herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

20275__abaa6245-6eb3-4811-9d00-9da2b1d4c21c.jpg

BEN AYRI MUTLU OLDUM

Sözlerine Ergüney’i tebrik ederek başlayan İl Sağlık eski Müdürü Mürsel Durmaz, “Baskıyla altını çizmek isterim ki Kocaeli’nin sağlık anlamında kendine ait ayrı bir dinamiği var. Zaman zaman bakanlığın aldığı kararlar olsa da dinamiğimiz her daim aynı. Kocaeli benim 10’uncu şehrim. O şehirlerle de irtibatım devam ettiğinden diyebilirim ki Kocaeli sağlıkta bir inci. Bu şehirde kendi içinde ahenk bir uyum var. Bu güne kadar 3 ayrı birim gibi bölünmüş olarak değil de bir bütünmüş gibi çalıştık. Şehir dışından bir atama mı yapılacak diye konuşanlar oldu. Ben şahsım adına il dışından bir olmasındansa Şenol Bey’in olmasına ayrı bir mutlu oldum. Bu benim için çok daha kıymetli” dedi.

HERKES SÖZLEŞMELİ OLACAK

Yeni sistemde atamaların ve görevlendirmelerin nasıl yapılacağını da belirten Ergüney, “İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 5 ayrı başkanlık olacak. Bu her başkanın 1 veya 2 yardımcısı olacak. Daha sonradan da bu yardımcılara ek olarak en az 2 en fazla 9 uzman ataması yapılacak. Aynı zamanda 12 ilçede de İl Sağlık Müdürü’nü temsil eden İlçe Sağlık Müdürleri olacak. Bunların hepsinin atamasını biz yapacağız. Tabii bakanlığımızla da görüşme halinde olacağız. Hastanelere de hızlı bir şekilde başhekim atamalarını bitireceğiz. Yeni dönemde ben de dahil herkes sözleşmeli olacak. Kendim yeni bir kadro oluşturacağım aynı zamanda mevcutta olan bazı arkadaşlarla da devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku