banner1024
GÜNDEM:
Eynerce Kavşağı'na Bakanlı açılış!

21 Kasım 2016 Pazartesi 09:47

 

Dilovası’nda bulunan Eynerce Doğu Köprülü Kavşağı’nın açılışı düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleşti. Açılış programına, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma-Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün, İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu,  Cemil Yaman,  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak, Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Çayırova Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, AK Parti İlçe Başkanları, Dilovası mahalle muhtarları ve çok sayıda kişi katıldı.

ANİBAL VE ÇAYIROVA ÖNÜMÜZDEKİ YIL BİTECEK!

Törende ilk olarak Savunma Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal bir konuşma yaparak, “Bu proje Gebze’den başlayıp yaklaşık 38 km uzluğu olan bir projedir. Sanayi merkezlerinden geçe D-100’den günden 600 bin araç geçiyor. 17 milyon TL’ye mal olup toplam 24 TL de kamulaştırma bedeli ile toplam 40 milyon TL’ye mal oldu. İstanbul ile Kocaeli’ni birbirine bağlayan Çayırova, Hanibal ve Eynerce kavşağı olmak bu projede yer alan kavşaklardır. Çayırova ve Gebze’deki kavşakların da çalışması devam ediyor. Çayırova ve Gebze projesini de önümüzdeki yıl sonu tamamlamayı planlıyoruz. Projelerin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

ÖNEMLİ İŞLERYAPTIK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu törende yaptığı konuşmada, “Bu kavşakları yaparken bir sürü engeller var. Kocaeli’nde valimiz, vekillerimiz ile her zaman bir araya geliriz. Bu kavşağın çalışmasına 20 yıl başlandı. Ancak bir türlü bitirilemedi. En büyük sorun kamulaştırma çıkıyor. Çözüm nasıl olacaksa onu yapıyoruz. Burada sanayicilerimizle de çok önemli işler yaptık. Çözüm gerçekleştirdiğimiz kavşaklarımızdan bir tanesidir. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu de yaptığı konuşmada, “Sadece Kocaelilere değil Kocaeli’ne gelen herkese hizmet veren bir yatırımı hayata geçiriyoruz. Bu eserin ve hizmetin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ

Dilovası’na böyle bir hizmeti kazandırdıklarından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Bir zamanlar Dilovası’na 50 milyon TL’lik yatırım yapmayı bırakın bir milyon TL’lik yatırım yapılamıyordu. Türkiye AK Parti iktidarı ile büyük bir mesafeler kat etti. Bolu tünelinin patates deposu olsun yorumunun yapıldığı günlerden bugün birçok tüneli açan bir ülke duruma geldik. Ülke olarak yatırıma devam ediyoruz. Suriye ve Irak’taki tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ülke olarak gerektiği zaman gereken müdahaleyi yapıyoruz. Ülke içinde de terörle mücadele ediyoruz. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne asla zarar veremeyecekler” dedi.

DİLOVASI’NDA HUZUR VE KARDEŞLİK VAR

İlçede huzurun ön planda olduğunu vurgulayan Işık, “Dilovası Türkiye’nin her yerinden gelen insanların barış içinde yaşıyor. Dilovası’nda tam bir huzur var. Kocaeli’nde asayiş olaylarının en az olduğu ilçe Dilovası. Bir taraftan terörle mücadele ederken bir taraftan da yatırımlarımıza devam ediyoruz. Dilovası AK Parti iktidara geldiğinde adeta bir köydü. 2002 Dilovası ile bugünkü Dilovası’nı karşılaştırmak mümkün değil. 2008 yılında Dilovası’nı ilçe yaptık. 2004 yılında Büyükşehir belediye başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu Dilovası’na büyük yatırımlar yaptı. Altyapı ve üstyapı çalışları tamamlandı. Eğitimde büyük hamleler yaptık. Artık eğitimde sorunumuz kalmadı. Zorunlu hizmet bölgesi olarak öğretmenler atamaları yaparak eğitimde açığı kapattık. Hastanemiz yoktu hastane yaptık. Dilovası giriş çıkışını tamamladık. Başarımızın sırrı birlik ve beraberlik içinde çalışmak.” şeklinde konuştu.

KOCAELİ’NE 6,5 MİLYAR YATIRIM!

Törende konuşma yapan Ulaştırma-Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Kocaeli’yi ve Dilovası’na hakkını vererek bölgenin ulaşılabilir olması için yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Kocaeli’nde doğu-batıyı TEM ile bağladık. Kuzey Marmara Otoyolu başladı. Bu otoyol bu bölge ile bağlanacak. Sadece karayolu ile değil yüksek hızlı trenle de Kocaeli’ni Anadolu’ya bağlıyoruz. Kocaeli’nde 260 km bölünmüş yol yaptık. Kocaeli’ne bakanlık olarak 6,5 milyar TL yatırım gerçekleştirdil. Kocaeli daha fazlasını hak ediyor. 330 km sıcak asfalt yapmış bulunmaktayız. Osmangazi Köprüsü’nü bölgemizin hizmetine sunduk” ifadelerini kullandı.

YILDA 50 KM TÜNEL YAPIYORUZ

Konuşmasında Çayırova ve Hanibal Kavşağı projelerine de değinen Bakan Arslan, “Eynerce Kavşağı ile birlikte devam eden Çayırova, Anibal kavşak çalışmaları da devam ediyor. Her beraber el ele verip bu işleri yapıyoruz. Bu kavşağın eski halini göz önüne getirince o zaman daha da anlamlı olur. Hiçbir şeyi 2002 yılı ile kıyaslamayız. Senede 50 km tünel yapıyoruz. Ülkemizin ve insanımızın daha fazlasına ihtiyacı var. 25 bin bölünmüş yol yaptık.” İfadelerini kullandı. Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından kurdele kesimi ile Eynerce Kavşağı resmen açıldı. Samet KAHRAMAN

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Bi Dünya Eğlence ile yaşanan 23 Nisan sevinci
Büyükşehir’in minik dostları için hazırladığı etkinliklerin ilk gününde birbirinden renkli etkinlikler...

Haberi Oku