GÜNDEM:
Gebze Center'da Engeller Kalkıyor

15 Aralık 2016 Perşembe 12:19

Yönetimi ve kiralama hizmetleri JLL Türkiye tarafından yapılan Gebze Center, Gebzelilere verdiği hizmetlere yenisini ekliyor. Kurulduğu günden bu yana Gebzelileri, dünyaca ünlü markalarla buluşturan, gerçekleştirdiği etkinliklerle bölgedeki sosyal ve kültürel hayata renk katan Gebze Center, sosyal sorumluluk anlayışı kapsamında, Turkcell ve YGA işbirliğiyle hayata geçirilen Hayal Ortağım Yol Arkadaşım hizmetine dahil oldu.

Turkcell’in YGA işbirliğiyle hayata geçirdiği, görme engellilerin sosyal hayata daha aktif ve bağımsız katılmalarını amaçlayan “Hayal Ortağım” uygulaması içerisinde bulunan “Yol Arkadaşım AVM” özelliği Gebze Center’da kullanıma açıldı.  Bu özellik sayesinde görme engelliler, Gebze Center’da önünden geçtikleri yerler hakkında uygulama üzerinden bilgi alabiliyor ve gitmek istedikleri mağaza, asansör, danışma gibi noktalar için yönlendirmelere ulaşabiliyor.

Hedef 40 AVM

Gebze Center’ın da dahil olduğu “Hayal Ortağım Yol Arkadaşım AVM” özelliği toplam 6 ilde 16 AVM’de hayata geçirilmiş oldu.2017 yılı içerisinde Türkiye çapında 40 AVM’ye ulaşması hedeflenen uygulamayla görme engellilerin AVM gibi toplu yaşam alanlarında herkes gibi özgürce zaman geçirebilmeleri amaçlanıyor. Bu hizmetten faydalanmak için görme engellilerin AppStore veya Google Play’denHayal Ortağım uygulamasını indirip üye olmaları yeterli. Uygulama tüm operatör kullanıcılarına açık olmakla birlikte Turkcell müşterilerine data kullanımı tamamen ücretsiz olarak sunuluyor.

"Yol Arkadaşım” nasıl işliyor?

Yol Arkadaşım, PoiLabs tarafından geliştirilen bluetoothbeacon ve kapalı alan navigasyon teknolojisi sayesinde çalışıyor. Bu sayede görme engelli kullanıcılar, akıllı telefonlarından bluetooth özelliğini açtıktan sonra “Hayal Ortağım” uygulaması içerisindeki Yol Arkadaşım kategorisinden bulunduğu AVM’nin menüsüne giriyor ve istedikleri yere sesli komutlarla varabiliyorlar. Turkcell Hayal Ortağım kullanıcıları, bu uygulama içerisinde tüketilen data için ücretlendirilmiyorlar.

Turkcell Hayal Ortağım hakkında

Turkcell Hayal Ortağım servisi tüm operatör kullanıcılarına açık olmakla birlikte Turkcell müşterilerine tamamen ücretsiz. Akıllı telefon dışı cihazlarda sesli yanıt sistemi üzerinden erişilen servis, Android ve iOS kullanıcılarına uygulama olarak da  sunuluyor.

Bu servise üye olmak için kullanıcıların; önce www.hayalortagim.com sitesinden veya Hayal Ortağım uygulaması üzerinden servise üye olmaları gerekiyor. Üyelik işlemini tamamlayan ve engelli raporunu sisteme yükleyen aboneler, 24 saat içinde 8020’yi arayarak veya Turkcell Hayal Ortağım mobil uygulaması üzerinden servisi kullanmaya başlayabiliyor.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Bi Dünya Eğlence ile yaşanan 23 Nisan sevinci
Büyükşehir’in minik dostları için hazırladığı etkinliklerin ilk gününde birbirinden renkli etkinlikler...

Haberi Oku