GÜNDEM:
Gebze Halkını Kandıran Hain'in Yalanı Ortaya Çıktı!

22 Temmuz 2016 Cuma 11:01

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Kocaeli ve Gebze Jandarmaya yönelik operasyon başlattı. Aralarında Gebze Jandarma Komutanı Abdulkadir Öz’ünde bulunduğu toplamda 6 subay gözaltına alındı. Edinilen bilgilere göre Jandarma Komutanı Abdulkadir Öz, darbe girişimin gerçekleştirildiği gece Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Türkcell Data Center’a giderek, iletişimi kesmeye çalışmış. Türkcell CEO’su Kaan Terzioğlu baskıya rağmen iletişimi kesmedikleri o geceyi önceki şöyle anlatmıştı: “Gebze Data Center’ımıza gelen bir grup kalkışmacı oradaki personelimizin ellerindeki cihazları aldı. Fakat tabii ki biz tek bir merkezden yönetilen bir altyapıya sahip değiliz. Orada yaptıkları bir sonuç vermedi. İnterneti kesmemizi yavaşlatmamızı istediler. Biz iletişimi kesmedik aksine katbekat artırdık. Onların tankları varsa vatandaşlarımızın da cep telefonları vardı. Hep söylüyoruz dijital yayıncılığın da önemi bir kez daha görüldü” demişti.

ÖNCE DEVLETTEN YANAYIM DEDİ

15 Temmuz gecesi darbe girişimin yapıldığını önceden anlayan istihbarat kökenli Kocaeli Emniyet İl Müdürü Levent Yarımel, Gebze Emniyet Müdürlüğü kurmaylarını arayarak, “Askere geçit vermeyin gerekirse çatışın ve şehit düşün” dedi. İl müdüründen kesin talimat alan Gebze Emniyeti, ivedi bir şekilde Jandarma Komutanlığı’na istihbarat ekibini izlemeyapmak adına yerleştirdi. Hiçbir hareketin yaşanmaması üzerine emniyet müdürlüğünden bir amir Jandarma Komutanı Abdulkadir Öz’ü arayarak tarafını sordu. Öztürk kalkışmadan bir bilgisinin olmadığını tarafının da devletten yana olduğunu dile getirdi. Bunun üzerine emniyet, durumu il müdürlüğüne aktardı.

VATANDAŞA ADETA ŞOV YAPMIŞTI

Gebze'de bir grup vatandaş darbeye karşı çıkmak için İlçe Jandarma Müdürlüğü'ne gitti. Gebze Jandarma Komutanı Kurmay Yüzbaşı Abdulkadir Öz, karakol önüne gelen vatandaşlara içeri girmemeleri konusunda uyarılarda bulundu. Daha sonra toplanan binlerce kalabalığa konuşan Öz, “Siz neyseniz bizde oyuz. Bakın bu çocukların hepsi sizden geldi. Biz öyle bu devleti kolay bulmadık. Öyle kolayda kimseye teslim etmeyiz. Ancak biz askeriz. Siz buradan bir adım ileri atacak olursanız, ben bu üniformanın şere␣ adına müdahale ederim. Öncelikle böyle bir durumda destek verdiğiniz için Allah hepinizden razı olsun. Şuanda sizin yaptığınız gösteri demokrasi adına yapılmış bir gösteri. Mevzuat, kanun bizde her zaman geçerlidir. Demokrasiye yapılan gösteri bizim Gebzemizde Cumhuriyet Meydanı'nda yapılır. Lütfen Cumhuriyet Meydanı'nda toplanın” diye şov yaptı.

TURKCELL’İ BASARAK İLETİŞİMİ KESMEK İSTEDİ

Vatandaşların Karakoldan ayrılmasından sonra Öz, yanına kışlada bulunan rütbeli askerleri alarak, Gebze Organize Sanayi Bölgesi Tembelova alanında bulunan Türkcell Data Center’a baskına gitti. Buradaki görevlilere silah zoru ile internetin yavaşlatılmasını isteyen Öz, personelin elindeki cihazlara el koydu. Darbecilerin talebine olumsuz cevap veren data merkezi çalışanları aksine internet hızını artırdı. Olayın anlaşılması üzerine Kocaeli Emniyeti bugün akşam üzeri Jandarmaya operasyon düzenledi. Gebze Jandarma Komutanı Abdulkadir Öz, iki teğmen, bir astsubay ile on asker ele geçirilerek sorgulama işlemlerine başlandı. Soruşturma kapsamlı bir şekilde devam ediyor.

Öte yandan, Eskihisar komutanı Teğmen Ahmet Akalın'ın verdiği ifadesinde emirleri Yüzbaşı Abdulkadir Öz'den aldığını söylediği iddia edildi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku