GÜNDEM:
Gebze Teknik Üniversitesinden Milli Hamle

23 Şubat 2022 Çarşamba 11:52

  Yapılan protokol ile kurulacak olan ikiz merdane döküm sisteminde, döküm tekniklerinde üretilen ürünlerin kalınlıkları ek işlemlere gerek kalmadan doğrudan ince metal levhalar halinde üretilecek.  Döküm kalınlığı 2-10 mm arasında olan ikiz merdane levha döküm yöntemi ile diğer yöntemlere göre hem yatırım maliyetinin hem de önceki döküm yöntemlerinde harcanacak zamanın düşük olmasını sağlanacak. Türkiye'de üretimi yapılmayan nadir ve özel alaşımların, kurulacak olan döküm tekniğiyle beraber AR-GE çalışmalarının yapılmasına ve devamında bu stratejik alaşımların üretilerek ülkemize kazandırılmasına imkân sağlanacak. Bu yöntemle üretilecek alaşımlar havacılıkta, hava araçlarının gövdelerinde ve bağlantı aksamlarında; otomotiv sektöründe, elektrikli araçların hafifletilmesinde kullanılacak.

Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) Senato Salonu'nda yapılan protokol törenine GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, TÜBİTAK-MAM Başkan Vekili Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, Saha İstanbul (Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği) Genel Sekreteri İlhami Keleş, SİMA ALÜMİNYUM  Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kırboz, GTÜ Teknopark Genel Müdürü  Zübeyde Demirkapu katıldı.

İmza töreninde konuşan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan “Ülkemizde eşine ender rastlanan bir birlikteliğe imzalatacağız, ülkemizde özellikle alüminyum levha ve magnezyum levha konularında üretime yönelik bir çalışmayı gerçekleştireceğiz.  Ülkemiz için savunma sanayisi ve sivil sanayi için önemli katkılar sunacağına inandığımız AR-GE faaliyetleri olacak. Projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

TÜBİTAK-MAM Başkan Vekili Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil burada yaptığı konuşmada “Bugün burada üniversite, sanayi, kamu ve sivil toplum kuruluşları ile ideal bir iş birliği modelini hayata geçiriyoruz. TÜBİTAK MAM olarak üniversite ve sanayi arasındaki önemli adımı atan pozisyondayız. Teknoloji hazırlık seviyesi olarak temel bilginin üretildiği üniversitelerle yine sanayimizin rekabet gücünü geliştirmek için ; aslında biz temel bilgiyi uygulamalı araştırmaya dönüştüren her türlü iş birliği ve araştırmanın içindeyiz yer alıyoruz. TÜBİTAK MAM olarak sanayi ve üniversitelerimizle kol kola ülkemizin ihtiyaç duyduğu milli teknolojileri geliştirmek istiyoruz. Burada bunun çok önemli adımını tüm paydaşlarımızla beraber atacağız.” ifadelerini kullandı.

Saha Genel Sekreteri İlhami Keleş ise “Temel motivasyonumuz ülkenin dışa bağımlı olduğu konularda bu bağımlılığı ortadan kaldırmak üzere gerek sanayinin, gerek üniversitenin, gerek firmaların kendi özelindeki yeteneklerin konsolde edilerek buralardan milli yetenekler geliştirilmesi ve bu milli yeteneklerle milli teknoloji hamlesinin hayat bulması ve buna dair somut projelerle ilerleniyor olması. Buda o projelerden birisi. Adım adım böyle projelerle teknolojimizi yukarılara taşımaya gayret ediyoruz. Bu tür çalışmaların örnek olması ve çoğalmasını temenni ediyorum.

SİMA ALÜMİNYUM  Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kırboz  tüm bilgi birikimlerini buraya aktarmayı hedeflediklerini belirterek ülkemiz adına hayırlı bir proje olmasını temenni etti. GTÜ Teknopark Genel Müdürü  Zübeyde Demirkapu iş birliği içinde yer alan paydaşlara teşekkür ederek, üniversite sanayi iş birlikteliklerinin artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmaların ardından protokol imzalanarak aile fotoğrafı verildi. Buradaki programın ardından Protokol heyeti GTÜ Teknopark içinde yer alan Dronepark firmalarından FLY BVLOS Teknoloji firmasına teknik gezi gerçekleştirdiler.

 

 

 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku