banner1024
GÜNDEM:

10 Ocak 2019 Perşembe 14:35

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Demirören Haber Ajansı Kocaeli Temsilcisi Mesut Çatak, TGF Genel Sekreter yardımcısı Levent Altun ve Gebze Bölge basınının yanı sıra İzmit merkezli il basınının da katıldığı etkinlikte GTO Başkanı Nail Çiler, "Ben gazeteciliği tanımlarken şunu söylüyorum, aklın ve alın terinin birleştiği yerdeler. Toplumsal bilinçlenmede ve bu bilgilerin bize aktarılmasında basınımızın çok önemli bir yeri var. Bugün bölge basını dışından gelen gazeteci arkadaşlarıma da bölgem ve sizler adına hoşgeldin demek istiyorum." sözleriyle başladığı konuşmasında, Kocaeli ve Gebze'nin durumunu paylaştı.

“Gebze’nin Büyükşehir statüsünde il olması Kocaeli’ye hiçbir şey kaybettirmez."

"Potansiyeli çok yüksek olan bir bölgeyiz. Türkiye'de Organize Sanayi Bölgesi 330 civarında, Gebze'de tanımı yapılmış 9 tane Sanayi Bölgesi var. Şükür ki en zengin ilçelerden biriyiz. Bu konuda katkı sağlayıp üretim yapan sanayi çalışanlarına, emeklilerimize ve burayı yöneten herekese teşekkür etmek istiyorum. Biz katma değer üretiyoruz, hem bölgenin hem de ülkenin gelişmesine katkı sağlıyoruz. İstanbul'dan sonra ikinci sıradayız. Napolyon'un dediği gibi “Eğer dünya tek başına bir ülke olsa İstanbul başkent olurdu. Evet İstanbul çok ülkeden büyük İstanbul'u saymazsanız Türkiye'de birinciyiz." diyen Çiler, devamında Gebze'nin il olması isteğini de dile getirdi.

“Gebze’nin Büyükşehir statüsünde il olması Kocaeli’ye çok şey kazandırır. Ailede bireyler büyür evlilik çağına gelir ve yeni bir aile kurar. Ailenin nüfusu artar.  Bunu da bu şekilde düşünün. Ben bu konuda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a güveniyorum. Cumhuriyetmizin 100. Yıldönümü'nde, 2023’de il yapılacak ilk bölgenin Gebze olacağını umut ediyorum, siz de umut edin."

"Yaşadığımız kente hayat veriyoruz, bu kentte bize hayat vermeli"

Çiler 'Akıllı Şehir' konusuna da değinerek,"168.100 milyar dolarlık ihracat gerçeleştrdik. Geçmişe göre bu çok iyi bir rakam. Buna en çok katkı sağlayan Gebze, Çayırova ve Darıca, Dilovası bölgesidir. Türkiye genelinde Ar-Ge birim sayısı 100 küsür, Kocaeli'de bu sayı 114. Bunların 96 tanesi Gebze'de. 14 Tasarım Merkezi var bunlar da yine Gebze'de. Genele baktığımız zaman burada Türkiye genelinde 72 ilin toplamı kadar vergi toplanıyor.

Yaşadığımız kente hayatımızı veriyoruz bu kentte bize hayat vermeli. Artık dünyada Akıllı Şehir kavramı konuşuluyor. Bugün bu bölge ekonomik yapısı, üretim merkezleri, ticareti, tarihi dokusu ile birlikte akıllı şehir kavramı ile buluşmak zorunda. Bu topraklar çok bereketli yeter ki bir arada ve birlikte olalım."


Doğal afet sonrası toplanma merkezi için destek çağrısı

Çiler bu merkezin yasalarda yeri ve belediyelere zorunlu kılınan bir yer olarak değil afetler sonrası insanların temel ihtiyaçlarını gidereceği çağdaş bir yer olarak tasarladıklarını, basından bu konuda destek beklediklerini belirtti.

"Sizin kaleminiz çok güçlü, kentin gelişmesinde emeğiniz çok. 2019 yılının sizlere ailemize ve bölgemize, ülkeye barış ve huzur getirmesini temenni ederken, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü ve 16 Ocak Basın Onur Günü'nüzü şimdien kutluyorum. Birçok projeyi düşünüp eyleme geçiyoruz, bunların gerçekleşmesinde sizlerin önemli bir katkısı var. Biz bu hayallerin peşinden koşarken siz de haber yapma peşinde koştunuz, hep bize destek ve cesaret verdiniz. Bu konuda sağladığınız desteklerden dolayı kendi adıma, çalışma ve oda personeli arkadaşlarım adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Kaleminize sağlık, yolunuz açık olsun."

Çiler konuşmasının ardından etkinliğe katılan gazetecilerin masalarına giderek onlarla sohbet etti ve birlikte fotoğraf çektirdi.


Toplantı ile ilgili canlı yayınımızı Facebook üzerinden izlemek için linke tıklayabilirsiniz:


https://www.facebook.com/gebzeningazetesi/videos/1858305397612570/

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku