GÜNDEM:
Gençlerine sahip çıkan her şeye sahip çıkar!

24 Nisan 2018 Salı 14:40

 Gençlerle Osmanlı'nın kurulduğu yer olan Bilecik'ten, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun gerçekleştiği Polatlı-Sakarya Meydan muharebesine belgesel tadında tarih ve kültür yolculuğu gerçekleştirdik.

Gebze Belediyesinin tescilli marka projesi olan 41 Genç 41 Gelecek programı çerçevesinde, 75 kişilik liseli gençle 21 Nisan 2018 günü Gebze'den Polatlı'ya bir ilki gerçekleştirerek tarihe not düştük…

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker tarafından iki yıldır uygulanan proje çerçevesinde Ahmet Turan ve Merve Kadıoğlu hanımın koordinatörlüğünde Gençlerle önce Bilecik'te Şeyh Edibali türbesi ve Osmanlı devleti müzesini ziyaret ederek Söğüt de Ertuğrul Gazi türbesinde gençlerle birlikte Fatiha okuduk.

  Ardından uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra Yunus Emre ve Nasrettin hocanın memleketleri Eskişehir'den, Ankara'nın Polatlı ilçesine geldik. Tarihin en uzun süreli meydan muharebesi olan ve.Viyana'dan 238 yıl süren çekilmenin durdurulduğu ve Türkiye cumhuriyeti devletinin kuruluş destanın gerçekleştiği Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkomutan olarak bizzat idare ettiği Sakarya Meydan Muharebesinin zaferle sonuçlandığı Dua tepe şehitlik anıtını ziyaret edip Doğa Koruma Milli Parklar Sakarya meydan muharebesi tarihi Milli Park Müdürlüğünün gösterdiği alana şehitler hatıra ormanlığı için fidan diktik.

Polatlı belediyesi tarihi mekanlar tanıtım başkanı Emekli Albay Kadim Koç Gebzeli gençlere Sakarya Meydan Muharebesi ile ilgili geniş bilgi verdi Polatlı tarih müzesini gezip Sakarya zaferi şehitliğinde Fatiha okuduk

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in örnek projesi 41 Genç 41 Gelecek projesi öğrencilerinin tarih ve kültür gezisini www.sakarya.tv canlı yayınlarken Devri Alem belgesel TV programı www.devrialem.tv belgesel haline getiriyor. Anadolu Ajansı bu konuda haber hazırlayarak görsel ve yazılı basına gönderdi. Tüm ilgili ve yetkilileri Osmanlı'nın kurulduğu yer Bilecik'ten, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun gerçekleştiği Polatlı Sakarya meydan muharebesi şehitliklerine tarih ve kültür turları düzenlemeye davet ediyorum.

41 GENÇLE 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Arife'sinde Gebzeli gençlerle Sakarya zaferi alanlarına Fidan diktikten sonra, Ankara’da belgesel tadında tarih yolculuğu yaptık. Ankara'da Büyük millet Meclisi açılarak düşmanın işgal ettiği toprakları kurtarmak için harekete geçilmişti.  23 Nisan bayramı ile ilgili herkesin Çocukluk yılları ile ilgi anıları vardır. Bu bayram kendimize bir itlik yapalım çocukluk yıllarımızı yeniden hatırlayalım çocukluğumuzu yaşayalım.

23 Nisan bayramında Sakarya meydan muharebesinin yapıldığı Polatlı'dan Ankara'ya belgesel tadında devri alem diyerek milletimizin ortak değerlerinden olan istiklal marşımızın Ankara’da Mehmet Akif Ersoy tarafından Tacettin dergahında yazıldığı mekanları gezip tarihi meclis binasını ve meclisin açılmadan önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milletvekilleri ile binlerce kişinin Cuma namazı kılıp dua ettiği Hacı Bayram camisini ziyaret ederek, tarihi günleri yaşamaya çalıştım.

Büyük Millet Meclisi’nin ilk başarısı, tarihe en uzun süreli Meydan Muharebesi olarak geçen Ankara Polatlı ve Haymana bölgesinde 22 gün 22 gece süren Sakarya zaferini kazanmasındaki büyük rol üstlenmesiydi. Unutmayalım ki dönemin milletvekilleri savaşa bile katılmıştı.

Sakarya meydan muharebesinin gerçekleştiği Polatlı'da, 23 Nisan Bayramı Arifesinde. Gebze belediyesinin 41 Genç, 41 Gelecek Öğrencileri ile şehitler hatıra ormanlığına fidan dikerek, tarihe not düştük. Fidan dikme organizasyonuna basın geniş yer verdi. Anadolu ajansının geçtiği haberi sizlerle paylaşıyorum

http://www.milliyet.com.tr/gebzeli-ogrenciler-polatli-da-f…/

https://m.haberler.com/…/gebzeli-ogrenciler-polatli-da-fid…/

http://www.ankaradanhaber.com/…/gebzeli-ogrenciler-polatlid…

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku