GÜNDEM:
Gençlik bayramı ve kurtuluş savaşı

19 Mayıs 2017 Cuma 08:31

Gençlerimize kurtuluş savaşı tarihini çok iyi öğretmemiz gerekiyor kurtuluş savaşının ilk Cephesi olan Polatlı haymanada Sakarya ovasında 22 gün 22 gece süren tarihin en uzun meydan muharebesinin yapıldığı yerleri gezdirmeliyiz.
Mustafa Kemal paşanın önderliğinde gerçekleşen Sakarya meydan muharebesi. Viyana bozgunundan sonra çekilme ve toprak kaybını 238 yıl sonra 13 eylül 1921 de Polatlı'da durdurduğumuz ve karşı taarruza başladığımız yerdir.
Çanakkale'den kalan subaylar Okur yazar ve gönüllü mürettep alaylar din adamları Öğrenciler ve en önemlisi kadınlarımızın Top yekün kuvay_i miliye ruhu ile düşmanla çarpışarak kazanılan bir savaşdır.
Sakarya meydan muharebesini anlamadan kurtuluş savaşını Türkiye cumhuriyetinin kuruluşu anlaşılmaz.
Sakarya meydan muharebesinin kazanılmasından sonra Fransa ile anlaşma imzalanarak batı ittifakını bozmuş; Ruslarla imzalanan anlaşma ile bu günkü doğu sınırınız güvence altına alınmıştır.
Acı ama gerçek Sakarya savaşı bu güne kadar hak ettiği değeri görmemiş bölge 2015 yılında tarihi milli park ilan edilmiş toplu şehitlikler yeni tesbit edilerek koruma altına alınıp mezarlar ve anıtlar yapılıyor.
Mart ayı başında Haymana mangal dağında orman bakanlığı yetkilileri ile şehitler için fidan dikme törenine katılıp fidan Dikmen'in Gönül huzurunu yaşıyoruz. 
 19 mayıs gençlik bayramını kutladığımız bu gün Polatlı Haymana ve Sakarya ovalarında isimsiz ve kefensiz mezarlarda yatan 5700 Sakarya zaferi şehidimizi bir kez daha rahmet minnet ve Şükran'la anarken tüm gençlerimizden şehitlerimizin ruhu için bu mübarek cuma günü Fatiha okumaya davet ediyorum.
El. Fatiha

Gençlerimize ve kendini genç hissedenlere bayram armağanı

Bastığın yerleri toprak deyip geçme tanı
Düşün altında binlerce kefensiz yatanı
Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı
Verme dünyaları alsanda bu cennet vatanı

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Bi Dünya Eğlence ile yaşanan 23 Nisan sevinci
Büyükşehir’in minik dostları için hazırladığı etkinliklerin ilk gününde birbirinden renkli etkinlikler...

Haberi Oku