GÜNDEM:
Güney Amerika'da FETÖ'yü anlattı

01 Aralık 2016 Perşembe 10:02

Panama ve Kolombiya’da ki resmi temaslarında, 15 Temmuz darbe girişimini ve "Fetullahçı Terör Örgütü” (FETÖ) okullarının, farklı alanlarda çalışma yapan diğer kurumlarının ve adı ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti’ni asla temsil etmediğini ifade ettik" dedi.

GÜNEY AMERİKA’DA FETÖ’NÜN TEHDİDİ ALTINDA

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının (UNDP) davetiyle 21-23 Kasım'da Panama’da düzenlenen "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin İş Dünyası Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini Geliştirmek" adlı foruma katılan KEFEK Başkanı R.Sezer Katırcıoğlu ve beraberinde ki heyet Kolombiya'da da temaslar gerçekleştirdi. Bogota’da gerçekleştirdikleri toplantılarda kadın erkek fırsat eşitliği konusundaki çalışmalarını ve 15 Temmuz sürecini birinci ağızdan anlatma fırsatı bulduklarını söyleyen KEFEK Başkanı Katırcıoğlu, “FETÖ’nün Güney Amerika’da da faaliyet gösterdiğini ve bu ülkelerin de aynı tehlikelerle karşı karşıya kalacağını mevkidaşlarımızla paylaştık. FETÖ’ye bağlı okulların, kurumların, kültür merkezlerin ve iş adamlarının asla Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil etmediğini bir kez daha vurguladık" dedi.

ONLARDA FETÖ SORUNU YAŞAMAK İSTEMİYOR

FETÖ’nün faaliyetlerini anlattıkları yetkililerin, “Bizim bu kadar sorunumuz varken bir de FETÖ sorunu yaşamak istemeyiz" şeklinde tepki verdiklerini de belirten KEFEK Başkanı Katırcıoğlu, “FETÖ’nün, Kolombiya’daki bazı sivil toplum kuruluşlarına "Size Türkiye’yi gezdirelim" şeklinde teklifler götürdüğü bilgisine ulaştık. Bu coğrafyada da paralel yapıya karşı çok hızlı davranılması gerekiyor. Görüşmelerde özellikle muhataplarımıza FETÖ konusunda önlem almazlarsa onlarında kendi ülkelerinde 15 Temmuz gecesini yaşayabileceklerini söyledik. Bununla birlikte hükümetlerinin FETÖ’ye bağlı kurumları kapatmalarını ve gerekli tedbirleri almalarını da istedik” hatırlatmalarını yaptıklarını söyledi.

TÜRKİYE MAARİF VAKFININ YOĞUN ÇALIŞMASI GEREKİYOR

Türkiye Maarif Vakfının Güney Amerika’da da yoğun bir çalışmaya başlaması gerektiğini vurgulayan KEFEK Başkanı Katırcıoğlu, “Bir araya geldiğimiz muhataplarımıza eğitim alanında Maarif Vakfının her türlü desteği vereceğini özellikle ifade ettik” açıklamasının yanı sıra, “Türk iş dünyasının sadece yakın coğrafyada çalışmamalıdır. Türkiye’nin henüz Latin Amerika’ya tam ulaşamadığını ve bölgenin çok iyi fırsatlara sahip olduğunu görüyoruz” açıklamasını yaptı.

TİKA VE TPAO TEMSİLCİLİKLERİNİ DE ZİYARET ETTİ

Kolombiya Senatosu Kadın Eşitliği Yasal Komisyonu ile toplantı yapan KEFEK heyeti, Kolombiya Devlet Başkanlığı Kadın Erkek Eşitliği Danışmanı Martha Ordonez Vera ile de bir araya geldi. KEFEK Başkanı ve Ak parti Kocaeli Milletvekili R.Sezer Katırcıoğlu, Cinsiyet Eşitliği ve İnsan Hakları Derneği Bölgesel Merkezi (HUMANAS) ve Kolombiya Yönetici Eşleri Topluluğu (ASODAMAS) ile de görüşen heyet daha sonra Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) buradaki ofislerini ziyaret etti.

 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku