GÜNDEM:
Her Mahalleye Taziye Evi

24 Aralık 2018 Pazartesi 13:43

“Cenazelerimiz oluyor. Sokak aralarında ‘balon şişiriyoruz.’ Cenaze sahiplerinin hiç sıkılmadan gelen misafiri ağırlaması için yemeğinden çayına kadar tüm hizmetlerin belediyece verildiği her mahalleye taziye evlerini belediyede yönetime geldiğimizde kuracağız. Acı yaşayana bir de eziyet olmaz." diyen Dursun, "Camilerin ve ibadethanelerin bakımı, asla kimseye minnet olmadan belediyenin icraatıdır. İnsanların gönül rahatlığıyla dini vecibesini, ibadetini yerine getirecek alan yaratmamız lazım. İbadethaneler inancımıza ve vatandaşımıza yakışır şekilde belediye tarafından onarılacak ve her ihtiyacı belediye tarafından karşılanacak. Zaten yoksul olan vatandaşları bir de buralara kaynak aktarmak zorunda bırakmayacağız.” diyerek vaatlerini sıraladı.

Sabit pazarlar dahil olmak üzere kamu hizmetlerinin yürüme mesafesinde olması gerektiğini kaydeden Dursun, “OSB’lere ve köylere açılan yollar servisçi esnafı için eziyet. Ana çözüm battı çıktılar ve yonca türü kavşaklardadır. Büyükşehir ve Karayolları işbirliğinde Gebze Belediyesi yoncalar yapmak zorunda. Böyle bir projemiz var. Hatta E5 Karayolu’nu yer altına gömüp üstüne kent meydanı tasarlıyoruz. Karayolunu yer altına gömdüğünüzde inanılmaz bir alan ediniyorsunuz” dedi.

Merkezde trafiğe kapalı alanda ring hattı oluşturmak ve Gebze’nin etrafını dolaşacak hafif raylı sistemi iki ana projeleri olarak açıklayan Başkan Adayı Recep Dursun, “Vatandaşı bu şekilde toplu taşımaya özendirmek istiyoruz. Trafiği başka türlü rahatlatamayız” şeklinde konuştu.

Dursun, Samsunlular Derneği’nde konuşmasını fazla uzatmadan, ağırlıklı olarak vatandaş beklentilerini dinledi ve sorularını yanıtladı. Gebze Samsunlular Derneği Başkanı Şakir Töngel ve yönetimi ile üyelerin ev sahipliği yaptığı toplantıda, derneğin eski başkanları Mustafa Tüğmen ve Kasım Ünal da yer aldı.

banner982
Anahtar Kelimeler
GebzeTaziyeviMahalleChp
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku