GÜNDEM:
İlk kitabı çocuk seçmelidir

20 Mayıs 2017 Cumartesi 13:29

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 9. su düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı’nda yazarlar okuyucularıyla buluşmaya devam ediyor. Karamürsel Alp Salonu’nda Eğitimci-Yazar Seher Keçe Türker “Okuma nedir? Nasıl Okumalıyız?” konulu bir söyleşi yaptı. Türker” Kitaplar uyurken okuma aracı değildir. Okuma ciddi bir iştir ve zaman ayırmak gerekir” dedi. Türker ayrıca kültürlü ve milli olmanın önemine değindi

 

“ÇOCUKLAR NEDEN OKUMUYORLAR”

Okuma üzerine gerçekleşen söyleşide Seher Keçe Türker sözlerine şöyle devam etti” Okumak sadece kitapla olmaz. Bakarak, düşünerek, görerek bunu yapabiliriz. Bir şey öğrenmek için okuruz. Öğrenmek için okumuyorsak okumak anlamına gelmiyor. Çocuklar neden okumuyorlar? En önemli sebebi çocuğun eline verilen ilk kitaptır. Bu kitap çocuğun okumaya bakışını şekillendiriyor. İlk kitabın çocuğu seçmesine izin vermeliyiz. Çocukları kütüphanelere kitapçılara götürmeliyiz. Evlerde okuma saatleri olmalı. Anne ve baba kitap okumalı. Kitap içim zaman ayırmalıyız. Kitap okumak boş zaman işi değildir.”

 

ÇOK GÜZEL ETKİNLİKLER YAPILIYOR

Eğitimci-Yazar Türker” Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vatandaşların kitaba ulaşabilmesi için çok değişik etkinlikler düzenliyor.  Ağaçlara kitap asıyorlar.”diyerek sözlerini tamamladı.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku