GÜNDEM:
İŞKUR sahaya iniyor

09 Nisan 2016 Cumartesi 10:02

 Konu ile ilgili olarak İŞKUR Gebze Şube Müdürü İlhami Çelik yazılı bir açıklama yaptı. İşte o açıklama; 

“4904 sayılı İŞKUR kanunu gereğince Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri, illerinin işgücü piyasasını izleme ve değerlendirme sistemini oluşturmak ve gelecek istihdam ve eğitim ihtiyacını belirlemek amacıyla işgücü piyasası araştırmaları yapmaktadırlar.  
Kocaeli Çalışma ve İş Kurumunca İlimiz genelinde faaliyet gösteren 3.430 işyerinde yürütülecek araştırmanın en önemli ayağını Gebze Hizmet Merkezinin 1602 işyerinde yürütülecek çalışma oluşturmaktadır. Bu çalışmanın sahada yürütülecek kısmı 08 Nisan-06 Mayıs 2016 tarihleri arasında İŞKUR İş ve Meslek danışmanlarınca gerçekleştirilecektir.
 “İşgücü Piyasasının nabzının tutulması hedefleniyor“
İşgücü Piyasası Araştırması ile işverenlerin ihtiyaç duyduğu işgücü, temininde güçlük çekilen meslekler ve gelecek dönemde ihtiyaç duyulacak meslekler belirlenerek, bu veriler ışığında yapılacak çalışmalarla istihdamın artırılmasını planlanmaktadır. İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları tarafından yürütülecek saha çalışmasında bir yandan veri/bilgi toplama işi yapılırken diğer yandan işverenlere İŞKUR’un faaliyetleri hakkında bilgi verilecektir. Bu çalışma kapsamında işgücü piyasası verilerinin toplanması ve istihdamın nabzının tutulması hedeflenmektedir.
“Bin altı yüz iki iş yeri ziyaret edilecek”
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından tespit edilen iki veya daha fazla işçi çalıştıran 1.602 özel sektör işyeri ziyaret edilerek, yerel düzeyde istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması; istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirlerin belirlenmesi ve eğitim düzenlenecek mesleklerin saptanması amaçlanmaktadır. 
Yapılan araştırmanın ardından elde edilen bilgilerin uzmanlar tarafından raporlanarak kamu kurum ve kuruluşları, işverenler, eğitim kurumları, meslek odaları, ajanslar, sivil toplum kuruluşları ve diğer işgücü piyasası aktörleri ile paylaşılacaktır.
‘’Anket değil yasal zorunluluk”
İşgücü Piyasa Araştırması işverenlerimizin ihtiyaçlarını doğru tespit ederek karşılayabilmek için gerçekleştirilmektedir. Bu araştırma sayesinde ilimize daha çok istihdam teşviki gelebileceği gibi düzenlenecek eğitim çalışmalarının ihtiyaca uygun hale getirilmesi sağlanabilecektir.
Çalışma kapsamında işverenlerden düzenlenmesi istenecek olan 2016 Yılı İPA İşyeri Bilgi Formlarının doldurulması, 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanununun 21. Maddesi gereği bir zorunluluktur.   Bu çerçevede çalışma kapsamına alınan tüm işverenlerimizin gerekli desteği sağlayacağına inanmaktayız.”
banner982
Anahtar Kelimeler
İŞKUR Sahaya Iniyor
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
calcavus67 8 yıl önce

Türkiye 'nin en boş kurum kurumu.

Misafir Avatar
işçi 8 yıl önce

biri işkuru durdursun

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku