GÜNDEM:
İşsizlik ve bütçeyi değerlendirdi

20 Temmuz 2015 Pazartesi 12:57

 İşsizlik oranının beklendiği gibi tek haneli rakama indiğine dikkat çeken Zeytinoğlu, “Yılın ilk 6 ayında bütçe beklediğimiz denkliğe ulaştı. Her iki göstergedeki olumlu tablo bizleri sevindirdi ” diye konuştu.
KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILIMI ARTTI
Mevsimsel olarak işgücüne katılma oranının arttığını belirten Ayhan Zeytinoğlu “İşgücüne katılım oranının 0,4 puan artışla yüzde 51,1’e ve istihdama katılım oranının 0,1 puan artışla yüzde 46,2’ye yükselmesi memnuniyet vericidir. Özellikle genç nüfustaki işsizlik oranının bir evvelki aya göre yüzde 17’ye gerilemesi ve kadınların işgücüne katılım oranını 0,7 puan artarak yüzde 31,4’e ulaşması bizlerin beklediği olumlu gelişmelerdir” dedi.
BİZLERİ SEVİNDİRDİ
Zeytinoğlu, Haziran ayı bütçe sonuçlarına ilişkin de yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Haziran ayında bütçe giderlerinin faiz harcamalarının düşmesi ile sadece yüzde 3,3 artarak ve bütçe gelirlerinin yüzde 14,5 artarak 3,2 milyar TL fazla vermesi bizleri sevindirmiştir. Yılın yarısını değerlendirdiğimizde ise bütçenin 804 milyon TL fazla verdiğini görüyoruz. Sık sık dile getirdiğimiz denk bütçeyi yılın yarısında yakaladık. Umarız yılı aynı tablo ile kapatırız.



banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Bi Dünya Eğlence ile yaşanan 23 Nisan sevinci
Büyükşehir’in minik dostları için hazırladığı etkinliklerin ilk gününde birbirinden renkli etkinlikler...

Haberi Oku