banner1024
GÜNDEM:
İşte Gebze bölgesine yapılacak yatırımlar

12 Mayıs 2015 Salı 17:15

 

AK Parti'de seçim beyannamesi Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen program ile açıklandı. Programa partililer yoğun ilgi gösterdi. AK Parti'de 300'ü aşkın proje, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından yapılan sunum ile açıklandı. Bakan Işık, yaptığı açıklama da "AK Parti zengin ve özgür ülke hayali ile yola çıktı. Milletin refahını artırmak için gece gündüz çalıştık. Türkiye kalkınmaya devam ediyor. Biz bugüne kadar hiç hayal satmadık. "2011 yılında da karşınıza çıkıp 132 proje açıkladık. Bugün ise bunlardan 103'ü tamamlandı. 25'i hala devam ediyor. Başarı oranımız yüzde 97'dir"dedi.

FARABİ ARAŞTIRMA HASTANESİ OLACAK

Bakan Işık’ın bölgemize verdiği en önemli müjde Farabi Devlet Hastanesi ile ilgili oldu. Işık, Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nin önümüzde ki dönemde Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştürüleceğini açıkladı. Böylelikle Gebze bölgesinden vatandaşlar Kartal Araştırma ya da Umuttepe’ye gitmek zorunda kalmayacak. Farabi’nin dönüşmesiyle birlikte tüm branşlarda Uzman Doktorlar 24 saat boyunca  hizmet verecek. Böylelikle sağlıkta önemli bir yük giderilmiş olacak. Bununla birlikte Dilovası Hastanesi de büyütülecek. Çayırova'ya yeni bir devlet hastanesi kazandırılacak. Yeni Hastanelerle birlikte Farabi ve Fatih Devlet hastanelerinin yükü azalacak.

ULAŞIM İLK PLANDA

Projeleri kamuoyuyla paylaşan Işık, “Dilovası Eynerce Kavşağı'nın temelini atıyoruz. Darıca-Gebze- Topçular Kavşağı, bu yılın sonunda bitecek. Dilovası Batı Kavşağı, temel atma töreni ile başlıyor. Gebze Metrosu mutlaka yapılacak. Gebze Park taşocaklarını taşıyacağız. Yol kenarındaki o çirkin görüntüyü kaldıracağız.”dedi.

İŞTE BÖLGEMİZE YAPILACAK PROJELER

Gebze Bölgesi Metro Projeleri, Gebze Kent Geçişi, Gebze Anibal Kavşağı, Dilovası Batı Kavşağı, Çayırova TOSB-TEM Bağlantı Kavşağı, Çayırova Yenimahalle Kavşağı, Dilovası Eynerce Kavşağı, Darıca- Gebze Topçular Kavşağı, Gebze Doğu Kavşağı, Dilovası Körfez Yukarı Hereke- İmes Bağlantı Yolu, Gebze bölgesi lojistik Merkezi, Bilişim Vadisi, Her İlçeye şehir kütüphanesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve yeni Enstitüler, Gebze Fatih Hastanesi yenilemesi, Dilovası Devlet Hastanesi Ek Bina, Çayırova Devlet Hastanesi, Darıca Farabi Hastanesi dönüşüm, Gebze İhtisas Huzurevi, Gebze Arena Spor Salonu, Gebze Olimpik Yüzme Havuzu, Gebze Olimpik buz pisti, Darıca SKG alanı dönüşümü, Gebze Beylikbağı Kent Ormanı, Ballıkayalar Tabiat parkı, Gebze Kışlasına Kent Park, Eskihisar Sahil düzenlemesi, Dilovası Toki konutları, Gebze Adalet Sarayı (Selçuk Esmer GEÇAL)

 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Kartal 5 yıl önce

Projeleri açıklamak kime düşmüş

Misafir Avatar
hasan ayfogdu 9 yıl önce

Bu hükümet sozverdimi yapar inancımız tam. Güven devam ediyor

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku