banner1024
GÜNDEM:

19 Aralık 2018 Çarşamba 12:53

CHP ile İyi Parti yerel seçimler için çeşitli illerde ittifak kurdu. Bu illerin arasında Kocaeli de yer alıyor. Kocaeli’de Büyükşehir Belediyesi için CHP aday çıkarmayacak ve İyi Partili bir aday burada desteklenmiş olacak. CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Kocaeli TV’de Günün Manşeti programına katıldı. Süreci, Genel Yayın Yönetmeni Kadriye Karademir’in sorularıyla değerlendirdi.


BAZI ŞEYLERİ İÇİME SİNDİREMİYOR OLABİLİRİM

Sarıbay, konuyla ilgili Kocaeli üzerinden yapılan eleştirilere “Bana sorarsanız ben de içime bazı şeyleri sindiremiyor olabilirim ama ben bir il başkanıyım. Benim bir üst kurulum var. Parti meclisim var, merkez yürütme kurulum var, genel başkanım var. Onların vereceği karara saygı duymam lazım. Ancak kendi görüşümü de bu bağlamda da onlara bildiriyorum” dedi. İl başkanı konuyu “Siz, İyi Parti’nin desteğini alacağım diyorsunuz, İstanbul’u alacağım diye iddia ortaya koyuyorsunuz, iş birliği istiyorsunuz. Öyleyse karşınızdakine de birşeyler vermek zorundasınız. Ben senden çok oy alıyorum.  O nedenle hiçbir şey vermeyeyim ama sen bana destek ver! Bu karşılıklı bir uzlaşmaysa bizim de karşılığında bir şeyler vermemiz lazım.” diyerek açıkladı.


HÜRRİYET İÇİN BÜYÜKŞEHİR DÜŞÜNÜLÜYORDU

CHP, İYİ Parti ile ittifak yaparak, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını İYİ Parti’ye bırakınca gözler, İzmit adayına çevrilmişti. İl başkanı Sarıbay, “Fatma Hanım, nereye aday olsa karşılığı olan, çarşıya çıktığı zaman tanınan bilinen, iki dönemdir de parlamentoda sınıfı geçen bir parlamenterimiz. Aktif, çalışkan, güler yüzlü ve insanlara dokunuyor. Tabii bunun karşılığı olacak. Bazı arkadaşlarımız Büyükşehir olsun diyorlardı. Ben Fatma Hanım’a hiçbir şey söyleyemedim ama Fatma Hanım’ın Kocaeli’de de İzmit’te de bir karşılığı var.” açıklamasında bulundu.



BÜYÜKŞEHİR’DE KEŞKE BİZİM ADAYIMIZ OLSAYDI

 “Keşke Büyükşehir’de bizim adayımız olsaydı.” diyen Sarıbay, “İyi Parti’nin içinde bizden giden oylar var. İyi Parti’nin içinde hem MHP’den milliyetçilikten oylar var. Ama onun dışında Anavatan Partisi’nden, Doğru Yol Partisi’nden, Demokratik Sol Parti’den parlamenter sistemi, demokrasiyi, özgürlükleri savunan,  Atatürk ilke ve inkılaplarını savunan insanlar var.  Bizim bunlarla ittifak kurmamız çok kolay ve doğru. Bizim bunları kazanmamız lazım. Sen başka partidensin, bizim seninle işimiz yok deme lüksümüz yok. Daha önce de birlikte hareket ettik. Yine bunlarla hareket etmemiz lazım.” sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

Başkan ayrıca  destek vermek isteyen herkesin desteğini alacaklarını da  ifade ederek, “Herkese açılım sağlamamız lazım, herkesin desteğine ihtiyacımız var ve bu desteği alacağız.” dedi. “Verdiğimiz 10 ili, İstanbul’a değişmem.” diyen başkan “İstanbul demek, devlet demek. O nedenle bu 10 ili verdik, neden 11 ili aldık mukayesesi doğru değil.” açıklamasında bulundu.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku