banner1006
GÜNDEM:
İZAYDAŞ'ta büyük bakım tamamlandı

17 Kasım 2018 Cumartesi 09:59

Her yıl düzenli olarak bakımdan geçirilen ve belli bölümleri modernize edilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ’ta kapsamlı bakımlardan biri daha başarıyla tamamlandı. İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, büyük bakım çalışmalarının yakma tesisinin başarılı performansına katkı sağladığını kaydederek, “Planlı bakımları müşteriye hizmeti aksatmadan her yıl zamanında bitiriyoruz” dedi.

 

DÖNER VE DİKEY FIRINLAR TEMİZLENDİ

Ekim ayında gerçekleşen İZAYDAŞ tesislerindeki büyük bakım çalışmalarının en önemli bölümünü, döner fırın ve dikey fırın bakım çalışmaları oluşturuyor. İlgili birimler tarafından tesisin bakımı için açılan bütün noktalarında kontrol ve temizlikler yapılırken döner fırın ve dikey fırın, ikinci yanma odasında 212 ton tuğla değişimi yapıldı.

 

TESİS MODERNİZASYON ÇALIŞMALARI

Kondenser ve soğutma suyu peteklerinin kimyasal ile temizlik ve bakımları, atık ısı kazanı (boiler) çatısının sızdırmazlığı ve bakımı, Boiler superheater bölgesinin kumlaması, tesis brülörlerinin doğalgaza dönüşüm işi kapsamında iç tesisat hat çalışması, demineralizasyon ünitesi vana bakımları ayrıca demineralizasyon ünitesinin modernizasyonu kapsamında otomasyon panosunun değişimi ve devreye alınması işlemleri gerçekleştirildi. Tesisin genel demir aksamının boyanması çalışmaları ise devam ediyor.

 

FİLTRE SİSTEMLERİ YENİLENDİ

Başarıyla tamamlanan planlı büyük bakımda ayrıca, pompalar ve kritik hatların bakımı, lime, venturi ve arıtma tesisindeki tank temizlikleri yapıldı. Atık ısı kazanı (boiler) bakımı, cüruf ve ıslak kül konveyörü bakımı, elektrik ve enstrüman sistemlerinin bakımı ve özellikle dioxin-furan, elektrostatik filtre, kireç püskürtme vb. gaz temizleme ünitelerinin titizlikle bakımı gerçekleştirildi.

 

SARAÇ, ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, tesisin bakım çalışmalarını yerinde inceledi. Saraç, daha sonra tesis içinde bir saha turu da gerçekleştirirken bakım çalışanları ile bir araya geldi. Yapılan bakım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Genel Müdür Muhammet Saraç, her üretim tesisinde olduğu gibi İZAYDAŞ’ın da teknik bakımlarının düzenli olarak yapıldığını belirtti.

 

“HER YIL BÜYÜK YATIRIM YAPIYORUZ”

Genel Müdür Saraç, “Gerçekleştirdiğimiz büyük bakımlarımız hayli kapsamlı oluyor. Tesisimiz açısından son derece önemli bir işi başarıyla ve zamanında tamamlamış bulunuyoruz. Planlı bakım çalışmalarımızı, müşteriye hizmeti aksatmadan sürdürerek her yıl zamanında başarıyla bitiriyoruz. Planlı bakım çalışmalarımızdaki başarımız beraberinde yakma tesisinin verimli çalışmasını sağlıyor. Katkı sağlayan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku