GÜNDEM:
Kaderine mi terk edilecek?

26 Kasım 2015 Perşembe 09:27

 Bugün Adliye Ek binası olarak hizmet veren Eski Devlet Hastanesi yıllarca vatandaşlara hizmet etti. Ancak yeni Adliyenin hizmete girmesinden sonra Eski Hastane’nin ne olacağı merak ediliyor. Gebze’de Adliye Ek Binası olarak Eski Devlet Hastanesi’nin ileride ne olacağı büyük merak konusu. Eski Gebze devlet hastanesi, SSK Hastanesi’nin Fatih Devlet Hastanesi’ne dönüştürülmesiyle boşaltılmış ve uzun bir süre kaderine terk edilmişti. Yaklaşık 3 yıl önce Mevcut Gebze Adliyesi’nin yetersiz kalması üzerine Gebze Adliyesi Ek Binası olarak kullanılmaya başlayan Bina, Yeni Adliye’nin de tamamlanmasıyla bir kez daha vasfını yitirecek. Ancak bundan sonra Eski Hastane’nin ne olarak kullanılacağı tam bir meçhul.
ADLİYE VASFINI YİTİRECEK
Yıllarca Gebzelilerin tedavi gördüğü Eski Devlet Hastanesi, Farabi ve Fatih Devlet Hastaneleri’nin hizmetini girmesiyle vasfını kaybetmişti. Uzun bir süre atıl bekleyen Binanın durumuyla ilgili 2009 yılında Sağlık Bakanlığı açıklama yapmış ve tesisin Aile Toplum sağlığı Merkezi olarak kullanılacağını açıklamıştı. Ancak aradan geçen zamanda bina Adliye Ek Binası olarak kullanılmaya başlandı.
AİLE TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ YA DA SEMT POLİKLİNİĞİ
Yaklaşık 3 yıldır Adliye’nin yükünü birazda olsa rahatlatan Binaya yakın gelecekte yine atıl kalma korkusu sardı. Zira Gebze cephanelik de yeni adliye binası çalışmaları tüm hııyla sürüyor ve 2 yıl içinde tamamlanması bekleniyor. Hal Böyle olunca tekrar boşa çıkacak Eski hastane için şu anda düşünülen hiçbir proje yok. Gebze kamuoyu eski Hastane’nin birkaç mahalleyi kapsayan büyük bir Aile Toplum Sağlığı Merkezi ya da Semt polikliniği olarak hizmet vermesini istiyor.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
gökhan ulaş 8 yıl önce

toplum sağlığı merkezi olsun

Misafir Avatar
Ercan 8 yıl önce

semt polikliniği yapılırsa çok iyi olur

Misafir Avatar
Hasan KATI 8 yıl önce

tüketici hakem heyeti binası olsun

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku