GÜNDEM:
Kapalı pazar şantiyesinde hummalı çalışma

08 Kasım 2017 Çarşamba 14:19


Doğu Kışla’nın yanında yapımı süren kapalı pazaryeri tamamlandığında; Milli İrade Meydanı’ndaki Perşembe Pazarı ile Cumartesi günleri Adnan Menderes Bulvarı’nda kurulan semt pazarı yeni pazar alanına taşınacak. Yeni kapalı pazaryeri, pazarcı esnafının her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde yapılıyor.

200 GÜNDE BİTECEK

Yeni kapalı pazaryeri 35 dönümlük alan üzerinde kurulacak ve 19 dönümlük kullanım alanına sahip olacak. 3 bin 400 metre uzunluğunda pazarcı tezgâhı kurulacak. Kapalı pazaryerinde zabıta odası, mescit, lokanta, kafeterya, toplantı odası bulunuyor. Pazarda ayrıca 650 araçlık otopark da yapılıyor.
 

TRAFİĞİ ETKİLİYORDU
İzmit’in Milli İrade Meydanı’nda kurulan Perşembe Pazarı alanı, özellikle pazarın kurulduğu günler bölgedeki trafiği ciddi anlamda etkiliyordu. Buna bir çözüm getirilmesine yönelik, Doğu Kışla’da bulunan eski askeri alan atıl vaziyette bekliyordu. Büyükşehir Belediyesi, kente yakışır yeni kapalı pazaryeri için geçtiğimiz yıl düğmeye bastı ve Doğu Kışla parkının karşısındaki alanı Askeriye’den aldı.

ZEMİN DOLGUSU BİTTİ

Kapalı pazaryeri ihalesini Milenyum İnşaat firması kazanmıştı. 17 milyon 867 bin TL ile ihaleyi kazanan firma, pazar alanındaki zemin etüt çalışmasını tamamlayarak zemin sağlamlaştırmak için taş dolgu işlemi gerçekleştirdi. Döşenen taş dolgunun üzerine demirler bağlanıp temel atma hazırlığına geçilecek.

2c8aebd4-3cf0-45c4-bb42-0eeb403178aa__189e3c6d-fbe8-4836-847d-f494410594cd.jpg

"PAZARCI ESNAFINA YAKIŞIYOR"

Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, yeni kapalı pazaryeri konusunda gazetemize açıklamalarda bulundu. Serim, yıllardır sokak aralarında semt pazarlarında karda, çamurda yağmurda sıkıntılar yaşayan pazarcı esnafının artık modern bir alana geçecekleri için mutlu olduklarını söyledi.

"KASIM SONU TEMEL ATILACAK"

Kapalı pazaryeri ile ilgili olarak çalışmaları yakından takip ettiğini söyleyen Serim, “Her şey bizim istediğimiz gibi ilerliyor. Doğu Kışla Kapalı Pazaryeri temel atma törenini bu ay sonuna kadar yapmayı planlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte işlemlerimizi yürütüyoruz” dedi.

"BİZİM İSTEDİĞİMİZ GİBİ OLUYOR"

Büyükşehir Belediyesi’nin kapalı pazaryeri fikrini ortaya attıklarında pazarcı esnafının fikrini aldıklarını söyleyen Oda Başkanı Serim, “Burada tamamen bizim dediklerimiz oldu. Büyükşehir bu projeyi ortaya attığında bizimle birlikte hareket etti, fikrimizi aldı. Biz de modern bir ortamda hizmet vermek istiyoruz. Pazar esnafı arkadaşlarımıza hayırlı olsun” ifadesini kullandı.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

4 günde 29 bin 98 vatandaş Kartepe Teleferiğini...
Açıldığı günden bu yana yoğun ilgi gören Kartepe Teleferiğini 4 günde 29 bin 98 vatandaş kullandı

Haberi Oku