banner1006
GÜNDEM:
Karaosmanoğlu, KOTO yönetimini konuk etti

26 Nisan 2018 Perşembe 11:15

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut ve yeni yönetimini makamında kabul etti. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı, Yönetim Kurulu Üyeleri; Murat Barış, Abdurrahman Çuhadar, Mehmet Akif Şen, Adnan Turan, Ömer Efe ve Yusuf Erenkaya’nın da hazır bulunduğu görüşmede KOTO Başkanı Bulut, “Seçimlerimiz sürecinde bu kentin bir büyüğü ve ağabeyi olarak her daim desteklerinizi yakından hissettik. Bundan sonraki süreçte de kentimizin ticari olarak kalkınması ve gelişmesi için dün olduğu gibi bugün ve yarın da Büyükşehir-KOTO iş birliğinin büyüyerek devam edeceğine yürekten inanıyorum” dedi.

 “DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA DA YANKILANMALIDIR”

Her daim iş dünyasının yanında olduklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu da, KOTO’nun üreteceği her türlü projeye destek vereceklerini ifade ederek, “Bu anlamda bugün dahi Türkiye’nin dünya ticaretinde daha etkin olması için çok çalışmalıyız. Üretimin çoğalması bu alanda daha güçlü devletler arasında olmamız için elimizden geleni yapmalıyız. Dünya ticaretine ve politikasına da yön veren ülkeler arasına girme noktasında sizlere de görev düşmektedir. Ticaretimizin gelişmesi ülkemizin refahını artıracaktır. Bu açıdan daha büyük coğrafyalara açıldığımız bugünlerde, bu durumla asla yetinilmemelidir. Yakaladığımız bu ivme dünyanın dört bir yanında da yankılanmalıdır. Ülkemizin bu alanda da 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşması ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği gibi; Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olması için canla başla çalışmalıyız” diye konuştu.

 “DÜNYA MARKASI FİRMALAR ÇIKARMAK İÇİN EKİPLER HAZIRLIYORUZ”

KOTO Başkanı Necmi Bulut da, “Bundan sonraki çabamız ve enerjimiz Kocaeli iş dünyasının büyüme motivasyonunu artıracak projeler hayata geçirmek olacaktır” derken, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Bunun için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Kente kazandırdığımız fuar organizasyonları tüm hızıyla devam ederken bir yandan da ticareti hareketlendirecek festival hazırlıklarını sürdürüyoruz. Önümüzdeki yıl en az 4-5 fuar düzenlemeyi arzu ediyoruz. Kent merkezindeki esnafımızın iş hacmini arttırmak, aynı zamanda vatandaşlarımızın da sosyal aktivite ihtiyacını karşılamak üzere düzenleyeceğimiz festivalimizle tüm kenti kapsayacak içerikler geliştirmek için görüş alışverişlerimizi sürdürüyoruz. Sadece iç pazarla kalmayıp, üyelerimizi dış pazarlara açmak için de ekiplerimiz kuruluyor. Kocaeli’den dünya markası firmalar çıkarmak için ekipler hazırlıyoruz.”

 YÖNETİME BAŞARILAR DİLEDİ

İş dünyası için hükümet tarafından çok önemli teşvik programları açıklandığını da dile getiren Bulut, “Üç yıllık süreçte uygulanacak olan teşvik programlarının, iş insanımız için çok önemli olduğunun farkındayız. Kocaeli Ticaret Odası olarak, Kocaelili iş insanlarımızın bu teşviklerden üst düzeyde yararlanması için çağrılar yapıyor ve kendilerine mentörlük yapıyoruz. Kocaeli’nin aynı zamanda turizm kenti unvanına sahip olabilmesi için yurtiçi ve yurt dışı organizasyonlarımız için hazırladığımız Oda tanıtım filmlerimizi Kartepe ve Kandıra üzerine kurguladık. Amacımız Kocaeli’nin ekonomik gücünün yanı sıra, turizmdeki gücünü de göstermek” ifadelerini sarf etti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, “KOTO yönetimimize yeni süreçte üstün başarılar diliyorum. Üyeleriniz için çok önemli çalışları da hayata geçireceğinize yürekten inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku