banner1006
GÜNDEM:
KİŞİ BAŞI SİGORTALI ARTIŞ ORANI

16 Mayıs 2017 Salı 08:50


Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanısıra, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Vali Yardımcıları Ahmet Büyükçelik ve Osman Sarı, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, Organize Sanayi Bölgeleri Yönetim Kurulu Başkanları, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Ticaret Odası Başkanları, Marka Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, SGK İl Müdürü Nurettin Nacar, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Engin Gülmez ve daire müdürleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın TOBB Ekonomi Şurası’ndaki Milli İstihdam Seferberliği ile ilgili hitaplarının sunulması ile devam etti.
Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu toplantıda yaptığı konuşmalarında; “ BugünCumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 7 Şubat 2014 tarihli Milli İstihdam Seferberliği kapsamında Kocaeli ili 1. Değerlendirme toplantımızı yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu çağrısına 14 Şubat’ta cevap vererek, bir hafta sonra il bazında bütün paydaşların katılımıyla inisiyatifi ilk alan il olduk. Bugün üç aylık uygulama sonuçlarını ve değerlendirmeleri paylaşacağız. İstihdam; ekonomilerin çok önemli bir sorunudur. Özellikle genç istihdamın tüm dünyada ve ülkemizde çözümlenmesi, ekonomide en önemli ve öncelik alanlardan biridir. Bizler bu sorunun ve istihdama dönük bu anlamda yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılması, en aza indirilmesi ve işsizlik oranlarının en aşağıya çekilmesi anlamında bir Milli İstihdam Seferberliği başlattık. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı bu süreçte Kocaeli olarak gerideki üç aylık zaman diliminde, Büyükşehir Belediyemiz, yerel yönetimlerimiz, tüm kamu kurumlarımız ve sanayicilerimizle çok sıkı bir iletişim sağladık. Aslında Kocaeli’de ki iyileşme Türkiye’nin iyileşmesidir.
“Türkiye’nin Geleceğine Sende Bir İstihdam Sağla” sloganıyla başlatılan bir istihdam seferberliğini yaşıyoruz. Bu konu 81 ilde sürekli takip edilen, bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından izlenen bir önceliktir. Koordinasyon Valiliklerimize verilmiştir. 14 Şubat’ta başlayan ve o gün yapılan toplantıda 58 bin 825 ilave istihdam taahhüdü verilmişti. Biz bu taahhüdü revize ederek, Kocaeli için en az 2017 yılında 60 bin kişi olarak kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüz, İş-Kur İl Müdürlüğümüz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüz, KOSGEB ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansımızın yetkilileri ile 12 Organize Sanayi Bölgemizde ayrı ayrı ve birden fazla, Kocaeli sanayi Odamızda, Kocaeli Ticaret Odamızda, Gebze Ticaret Odamızda, TÜMSİAD Şubelerinde bir dizi toplantılarla bilgilendirme, karşılıklı değerlendirme toplantıları düzenledik. Bu toplantılar devam edecek, ilçe koordinesi bundan böyle İlçe Kaymakamı arkadaşlarımızın koordinesi ve sorumluluğunda takip edilecektir. Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüzce bu 3 aylık sürede 8 bin 150 işyeri ziyaret edildi. Bütün bu işyerlerine İstihdam Seferberliğinin amaçları, yapılmak istenilenler bire bir görüşülerek aktarıldı. İş-Kur İl Müdürlüğümüzce yine 8 bin 417 işyeri ve 63 ev ziyareti yapıldı. Türkiye’nin en büyük istihdam fuarlarından biri olan Kocaeli istihdam Fuarı 6-7-8 Nisan 2017 tarihlerinde Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık beyin katılımlarıyla gerçekleştirildi. 101 işletme, kurum, kuruluş ve firmamız fuara katıldı. 43 bin 252 kişi firmalarla temas kuran kişi olarak kayda geçti.
Bunların sonucunda 1 Ocak- 7 Mayıs 2017 istihdam artışımız 26 bin 908 oldu. Kişi başına sigortalı artış oranında da Türkiye’de %1,47 ile 81 il arasında şuanda 7. sırada yer alıyoruz. Bu büyük bir başarıdır. Katkı koyan bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kocaeli adına yakışan bir dönem sonucudur. İstihdamda olumlu yönde bir ivmeyi ve gelişmeyi yaşıyoruz. Şubat ayı işgücü istatistiklerinde reformların istihdam üzerindeki olumlu etkileri çok açık görülüyor. Bu oranlara göre işsizlik bir önceki aya göre % 0.4 oranında gerilemiştir. Şubat ayı işsizlik oranındaki bu düşüş genç istihdama da çok ciddi yansıması olmuştur. Hedefimiz olan 60 bin istihdamın %45’ini üç ayda sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ancak hedefimiz çok daha ötesidir. Tekrar elde ettiğimiz bu başarı nedeniyle tüm paydaşlarımızı tebrik ediyor, katkılarınız için teşekkür ediyorum.” diyen Sayın Valimizin konuşmalarının ardından Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Kocaeli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz, Körfez Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Sedat Zımba, GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, birer sunum gerçekleştirdiler.
Sunumların ardından İlçe Belediye Başkan ve Başkan Yardımcıları ile OSB Başkanlarının Milli İstihdama ilişkin bu güne kadar yaptıkları ve bu günden sonra yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundular.
Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu toplantının sonunda yaptığı konuşmalarında;“Bugünkü değerlendirme toplantımızı somuta ve sonuca dönüştürmek adına da 2’nci üç aylık değerlendirme toplantımızdan önce muhtemelen 45 günlük dilimde bu toplantıyı gerçekleştireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın hedefi nettir; Türkiye’nin geleceğe taşınmasında hem her ilin hem de Kocaeli’nin sorumluluğu vardır. Milli İstihdamdaki hedeflememize göre yüzde 45’e yakın bir başarımız var, ama Kocaeli olarak bize bu yetmez daha ötesi diyor ve istiyoruz.” diyen Sayın Valimiz katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Pusula Gençlik ve Düşünce Derneği Başkanı...
Kocaeli Pusula Gençlik ve Düşünce Derneği 7. Olağan Kongresi’nde yeni başkan Ayhan KILIÇ oldu. Kılıç...

Haberi Oku