banner1006
GÜNDEM:
KO-MEK kültür şenliği yaşatıyor

12 Mayıs 2017 Cuma 15:32

Aile ve değerler eğitiminden kişisel gelişime, mesleki eğitimlerden sanat eğitimlerine, yaygın eğitimi her alanda ve her kesim için gerçekleştiren Halk Üniversitesi KO-MEK, ilgi uyandırmaya, farklılıklar oluşturmaya, yenilikler katmaya ve insanlara ışık olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sezon “Gelenekseli Sergile” sloganı ile büyük beğeni toplayan ve yoğun istek üzerine bu yıl aynı konsepti devam ettiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK),  Türkiye’nin farklı bölgelerindeki kültürleri gün yüzüne çıkarırken, toplumsal anlamda birlik ve beraberliğin oluşmasına katkı sağlıyor. Farklı bölgelerin kültürlerini açılan sergilerde ortaya çıkaran KO-MEK, bu kez Marmara Bölgesi’nin tüm güzelliklerini Derince’ye götürdü. Birbirinden güzel el emeği göz nuru eserlerin görücüye çıktığı sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

“KO-MEK HAYATIN TA KENDİSİ”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Raşit Fidan, Ak Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, KO-MEK yöneticileri, usta öğreticileri, kursiyerler ve vatandaşların katıldığı ilçe sergisi açılışında işaret dili kursiyeri Arzu Öntaş kursiyerler adına bir konuşma yaptı. Bir sağlık kontrolü sonucunda büyük oranda işitme kaybı olduğunu öğrenen Biyoloji Öğretmeni Arzu Öntaş, bu haberin kendisini çok üzdüğünü ifade ederek ‘’Bir daha öğretmenlik yapamayacağımı ve her şeyin çok zor olacağını düşünüyordum. Ama başvuruda bulunduğum KO-MEK işaret dili kursundan haber aldığımda her şey değişti. Bir gün duyamayacağımı bilerek kendimi ifade edebilecek şekilde işaret dili öğrenmem, yarınlara olan güvenim, inancım ve buna bağlı olarak hayat sevincim geri geldi.’’ İfadelerini kullandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu KO-MEK Yöneticileri ve Usta öğreticilerine teşekkür eden Öntaş  öğrendiği her bilginin yeni bir başlangıç olduğunu söyleyerek KO-MEK’te elde ettiği kazanımlarla hayatının çok daha farklı olduğunu, KO-MEK kurslarının hayatın ta kendisi olduğunu söyledi.

 

‘’BU SERGİDE OLMAK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’’

Sergi açılışında söz alan Derince Belediye Başkanı Haydar Bulut, buradaki eserlerin çok uzun zamanda ve çok büyük emeklerle oluştuğunu ifade ederek ‘’Bu kadar değerli eserlerin sergilendiği bir sergide bulunmak, buraya davet edilmek bizim için gerçekten çok önemli. El emeği göz nuru olan bu eserleri bütün heyecanını ve enerjisini katarak ortaya çıkaran kursiyerlerimizi tebrik ediyorum’’ diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı ve emeği geçenlere teşekkür etti.

 

‘’HİÇBİRŞEY KENDİLİĞİNDEN OLMUYOR’’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise çalışmanın ve üretmenin önemine dikkat çekerek: ‘’Açılışını yapmış olduğumuz sergi sizlerin emeklerinizin, çalışmalarınızın bir sonucu. Hiçbir şey kendiliğinden olmuyor. Birbirimizi severek, birbirimize değer vererek, çok çalışarak ülkemize hizmet edeceğiz.’’ ifadelerini kullandı. Birlik beraberliğimize önem vererek üretmeye devam edilmesi gerektiğine vurgu yapan Karaosmanoğlu, ortaya konan eserlerin bizim bakıp geçtiğimiz gibi kısa zamanda olmadığını belirterek: ‘’ Günlerce, aylarca uğraştınız, emek verdiniz. Bu eserleri ortaya koydunuz. Tıpkı sizin dantel dantel işleyerek ortaya çıkarttığınız bu eserler gibi ülkemizin gelişmesi, huzuru ve refahı için gayret ediyoruz.’’ diyerek, kursiyerlere teşekkür etti.

 

GENEL SERGİYE GERİ SAYIM

Açılış sonrası Derince Belediye Başkanı Haydar Bulut ile birlikte sergi alanını dolaşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu sergilenen eserleri ilgiyle inceleyerek kursiyerleri tebrik etti. Bu yılki sergilerin finalini Darıca ilçe sergisi ile gerçekleştirecek olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), 18 Mayıs’ta Gebze Çoban Mustafa Paşa Külliyesi yanında özel bir konser ile gerçekleştireceği genel sergi ile yıl boyunca Kocaeli genelinde ortaya çıkan tüm ürünler sergilenecek.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku