banner1024
GÜNDEM:
Kocaeli Üniversitesi İlgi Çekti

24 Nisan 2017 Pazartesi 08:37

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivalinde Kocaeli Üniversitesinin açtığı stantlar çocukların ilgisini çekti. Uluslararası Fuar Alanındaki festivalde Kimya, Fizik, Matematik Bölümü, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenli, Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği ve Mekatronik Kulübü stant açtı.

 

GÜNEŞLE ÇALIŞAN ARAÇLAR SERGİLENDİ

Fizik Bölümünün açtığı stantta Sıvı Azot deneyi Newkon Halkaları, Jiroskop, Sensörlü Elektronik Devreler, Manyetik Küre Deneği, Buhar Motoru, Radyasyon Ölçer, Diyaprozon deney ve aletleri yer aldı. Enerji Sistemleri Mühendisliği standında ise güneş enerjili araba, güneş enerjili pompa, güneş enerjili tekne ve araba örnekleri ziyaretçilere gösterildi.

 

MATEMATİĞİ ŞEKİLLERLE ÖĞRENİYORLAR

Matematik Bölümü standında ahşap ve plastik parçalardan çocuklar geometrik şekiller ürettiler. Bu şekilde çocukların matematiği görerek ve dokunarak öğrenmeleri sağlandı. Mekatronik Kulübü ise yaptıkları elektrikli arabayı sergiledi. Diğer bölümler ise kendileri ile ilgili deneyler yaparak çocukların ilgisini çekti.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku