GÜNDEM:

20 Eylül 2018 Perşembe 09:24

Tarih ve kültür katliamı
 

Tarihi ve kültür değerlerimiz her geçen gün yok olmasına seyirci kalıyoruz. Tarihi Gebze Eskihisar Kalesi ve Eskihisar Sahili'nde Horasan Alp Eren'in türbesinin yıkılıp yok edildiği ortaya çıktı. 
Bölgenin Türkleşmesi ve müslümanlaşmasında çok önemli görev üstlenen Alp Erenler’ Horasan Erenler’in türbesini yıkılıp yok edilmesine sebep olanlar hesap vermeli.


Canlı şahitler canlı yayında
 
Gebze Eskihisar'da çocukluk yıllarını geçiren ve 1850 yılında Eskihisar'a yerleşen Osmanlı devlet adamlarından Emin Efendi'nin torunları Jale Sezgin ve Nur Bozat  Eskihisar'da bulunan Çanaklı ve Bayraklı Dede Türbeler ile ilgili 
www.gebzegazetesi.com canlı yayınında çok önemli bilgiler verdiler.


Eskihisar Kalesi'nin, Fatih'in Türbesini kimler yıktı ve tarihi selvi ağacını kim kesti


 
Eskihisar Kalesi Fatih’i Bayraklı Dede Türbesi ile ilgili bilgi veren Jale Hanım kalenin ortasında yaşlı bir selvi ağacı altındaki türbenin, Eskihisar Kalesi'nin Fatih’i ve kaleye bayrak çeken askerin türbesine 60 yıl önce dua etmek için gittiklerini bu gün ne türbe ve ne de selvi ağacının kalmadığını açıkladılar. Kalenin eski fotoğraflarında selvi ağacının görüldüğünü söylediler. Türbeyi söküp selvi ağacını kesenlerden hesap sorulmasını istediler

Çanaklı Dede Türbesi'ne tuvalet yapılmış 



Sahildeki otoparkın yanında ki tuvaletin bulunduğu selvi ağaçlarının altında Eskihisar'a çeşme yapan Çanaklı Dede'nin türbesinin olduğunu söyleyen Jale Hanım yetkililerin bu iki önemli tarihi şahısın türbelerini ortaya çıkarıp koruma altına alınmasını istediler. 
Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi 
www.devrialem.tv ve www.gebzegazetesi.com'da 
Konuyla ilgili araştırmalarımız devam ediyor.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku