banner1006
GÜNDEM:
'Kocaeli yeni yatırımlarla şahlanacak”

07 Eylül 2018 Cuma 10:45

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 24 Haziran seçimleri sonrası Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmesinin ardından kabineye giren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi ayrı ayrı ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram’ın da eşlik ettiği ziyaretlerde, Kocaeli’deki yatırımı süren, başlayacak ve planlanan projeler ele alındı.

 

“GÖNÜLDEN GÖNÜLE KÖPRÜLER KURMAK EN ÖNEMLİ VAZİFEMİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gönül Belediyeciliği” seferberliğini başlatması, yatırımların hızlı ve kararlılıkla devam etmesi ve hükümetimizin geliştirdiği sosyal hizmet ve politikalara yerel yönetim olarak katkı sunmaya çalıştıklarını her görüşmede ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, vatandaşlarla gönülden gönüle köprüler kurmayı en önemli vazife olarak gördüklerini de ifade etti. Ziyaretlerine ilk olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile başlayan Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli’de gerçekleştirdikleri kentsel dönüşüm başta olmak üzere, altyapı ve üst yapı projelerinin yanı sıra çevre başlığı altındaki birçok çalışmayı Bakan Kurum’a aktardı. Kocaeli’de atık suların artık bir gramının dahi denizlere boşatılmadığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Şehrin sunduğu imkân ve fırsatlardan herkes için erişilebilir, herkes için ulaşılabilir kılmaya çaba sarf ediyoruz” dedi.

 

“KOCAELİ’NİN GRİ TONUNU MAVİYE DÖNÜŞTÜRDÜK”

Kocaeli’nin her geçen yıl elli bin kadar göç aldığını vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, kentin her köşesine yatırım gerçekleştirdiklerini dile getirerek, “Susuz ve yolsuz köyümüz kalmadığı gibi artık köylerimizi doğalgaz ile tanıştırıyor, atıksu arıtma tesislerimizle köylerimizi şehir merkezlerimiz gibi koruyoruz” açıklamasını yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yerel teşkilatlarıyla yakından çalıştıklarını söyleyen Karaosmanoğlu, “Her geçen gün kentimizin karşılaştığı eksiklikleri tamamlamak için seferber oluyoruz. Büyükşehir Belediyesi insanımız için var diyerek ulaşamadık yer bırakmıyoruz. 2004 yılından itibaren kentimizin çehresini değiştirirken, gri tonunu maviye dönüştürdük. Özellikle çevre ve altyapı projelerimizle birlikte kentimizin büyük sorunlarını giderdik. Üreten bir kent olan Kocaeli’nin içinde barındırdığı insanlara en güzel hizmet vermek için çalışıyoruz, vermeye de devam edeceğiz” açıklamasını yaptı. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Halkımıza en güzel hizmeti vermeye yerel yönetimlerimizle sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Birliktelik yatırımlar noktasında yapılan fikir alışverişinin ardından sona erdi.

 

“TABİAT GÜZELLİKLERİNİ TANITARAK KENTİMİZE DEĞER KATIYORUZ”

Günün diğer bir ziyaretini Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi burada da, nitelikli kültür sanat etkinliklerinin yanı sıra kentin dokusuna uygun projelerle tarihi yapıları aslı gibi ayağa kaldırdıklarını ifade etti. Kültür ve turizm başlığı altında Kocaeli’nin cazibe merkezi olması noktasında birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Karaosmanoğlu, “Gerek kış gerekse yaz turizminin, esnafımıza, işletmelerimize dönük olumlu yansıması için çalışıyoruz” dedi. Turizm kenti olma idealiyle hareket ettiklerini de vurgulayan Karaosmanoğlu, “Doğa turizmi açısından çok önemli bir lokasyona sahibiz. Bunun avantajlarını ve tabiat güzelliklerini tanıtarak kentimize değer katıyoruz” diye konuştu. Türkiye’nin en önemli kitap fuarlarından birini düzenlediklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Kültürel çalışmalara önem veriyoruz. Uluslararası organizasyonlarla Kocaeli’yi tanıtırken ülkemizin değerine değer katıyoruz” açıklamasını yaptı. Bakan Ersoy ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ortaya koyduğu çalışmaları takdirle karşıladığını ifade ederken, Başkan Karaosmanoğlu ve Genel Sekreter Bayram’ın nazik ziyaretleri nedeniyle duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

 

“BÜYÜK SORUMLULUKLAR ALIYORUZ”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi de ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, insanımızın huzur ve mutluluğu için milletimizden aldığımız güçle çalıştıklarını dile getirerek, “Şehrin tüm sakinlerine bire bir hizmet sunmaya, hayatı herkes için güzelleştirmeye devam ediyoruz. Özellik tarım ve hayvancılığı destekleme noktasında azami derece de gayret gösteriyoruz. Hibe projelerimiz ile çiftimize destek olurken, verimli üretimin de önünü açmak için desteklerimizi sürdürüyoruz. Köylerimize dönük su ve ulaşım noktasında geldiğimiz aşama ile tarım ile hayvancılığın önünü açtık. Veteriner desteği gibi yakın zamanda da yüzde elli gübre destek projemizi de hayata geçireceğiz. Tarımın, hayvancılığın ve ormanların korunması ile geliştirilmesi konusunda büyük sorumluluk alıyoruz. Tüm çabamız halkımıza en güzel hizmeti vermektir” dedi. Bakan Pakdemirli de ortaya konan çalışmalar için Karaosmanoğlu’na teşekkür ederken, Kocaeli’yi özellikle ziyaret etmek istediğini dile getirdi. Görüşme karşılıklı fikir alışverişinin ardından tamamlanırken, ziyaretler sonrası yaptığı açıklamada Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli, ortaya koyacağımız yeni yatırımlarla şahlanacak” dedi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku