banner1024
GÜNDEM:
Kocaeli'de biberiye hasadı sürüyor

13 Eylül 2021 Pazartesi 11:49

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeye teşvik ettiği çiftçilerin gelir düzeyini artırmak ve tarımsal kalkınmaya destek sağlamak amacıyla geçen yıl hayata geçirdiği, “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi” (TABİP) kapsamında, geçen ay başlanan biberiyenin hasadı devam ediyor. İl genelinde 1200 dekar alana dikilen yaklaşık 2.6 milyon biberiyenin hasadına geçen ay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın da katılımıyla başlanmıştı. İstenen boyuta gelen ürünlerin hasadı, istihdam edilen kadın çiftçiler tarafından sürüyor. Hasadın bereketli geçmesi dolayısıyla çiftçilerin yüzü gülüyor.

 

KIRSAL KALKINMA HEDEFLENİYOR

Başkan Büyükakın’ın kırsal kalkınmaya ve çiftçilerin gelir düzeyinin artırılmasına büyük katkı sağlaması amacıyla başlattığı, Kocaeli’nin en önemli kırsal kalkınma hamlelerinden biri olan TABİP ile katma değeri yüksek biberiye, tıbbi nane ve oğul otu yetiştiricilerine destek sağlanıyor. Proje ile ayrıca kırsaldan kente gidişin engellenmesi ve kentten kırsala geri dönüşün teşvik edilmesi de amaçlanıyor.

 

TIBBİ NANE YETİŞTİRİCİLİĞİ SÜRÜYOR

Öte yandan Kocaeli Üniversitesi Kartepe Arslanbey yerleşkesinde 40 dekar alanda ise tıbbi nane yetiştiriciliği yapılıyor. Hasat edilecek boyuta gelen ürünlerin program dâhilinde hasadına başlanacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce yürütülen proje doğrultusunda ziraat mühendisleri dikim yapılacak tarlalarda gerekli kontrolleri sağlarken, çiftçilere danışmanlık hizmeti de veriyor.




















banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku