GÜNDEM:
Kocaeli'de MHP'den Aday Olmayacak

19 Aralık 2018 Çarşamba 09:27

MHP aralarında Kocaeli'ninde bulunduğu büyükşehirlerin 27’sinde AK Parti adaylarını desteklerken, AK Parti de Adana, Manisa ve Mersin’de aday çıkarmayarak MHP adaylarına destek verecek.

AK Parti'den Mehmet Özhaseki, MHP'den Sadir Durmaz'ın ittifak çalışmaları sürüyor. MHP lideri Devlet Bahçeli Millet İttifakı’na atıf yaparak “Bu büyükşehirler (İstanbul, Ankara, İzmir) dışında ortak aday çıkardığı her yerde de Cumhur İttifakı'nın gereği her neyse onu yapacağız, onun yanında olacağız" açıklamasında bulunmuştu. Bahçeli'nin bu sözünü de göz önünde bulunduran heyetin, devam eden çalışmalarda 30 büyükşehirde seçime tek adayla girme formülü üzerinde duruluyor.

KARŞILIKLI JEST


Ankara, İstanbul ve İzmir'de aday çıkarmayacağını açıklayan MHP, Denizli, Erzurum ve Aydın'daki adaylarını da çekti. Kalan yerlerde de açıklanan aday varsa geri çekileceği, aday yoksa yeni bir aday çıkarılmayacağı bildirildi. MHP yönetiminde olan Adana, Manisa ve Mersin'de de AK Parti aday çıkarmayarak MHP'ye destekte bulunacak. Cumhur İttifakı’ndan 30 büyükşehir dışında kalan illerde nasıl bir yöntem izleneceği merak ediliyor. Öte yandan, AK Parti'nin de açıkladığı Kars ve Iğdır adaylarını geri çekebileceği konuşuluyor. Diğer illerde ise her partinin kendi adaylarıyla seçime girmesi bekleniyor.

GÖZLER İLÇELERDE


Kararın ardından gözler ilçelere çevrildi. MHP'nin Kocaeli ilçelerinde belediye başkan adayı çıkartıp çıkartmayacağı henüz netlik kazanmazken, kararın önümüzdeki günlerde verilmesi bekleniyor.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku